Drumurile Sălajului, împânzite de șoferi amețiți de alcool

Patru bărbați, cu vârste cuprinse înre 25 și 34 de ani, s-au ales cu dosare de cercetare penală. Și asta, după ce la finalul săptămânii trecute au fost prinși în trafic, de polițiștii rutieri, la volanul autoturismelor,  sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sălaj, în seara zilei de vineri, 13 decembrie, în jurul orei 24, patrula mixtă de ordine și siguranță publică, din cadrul Poliției orașului Jibou, a identificat în trafic un bărbat de 25 de ani din județul Sălaj, care a condus un autoturism având o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a  fost  transportat la spitalul din Jibou, în vederea recoltării de probe biologice și i s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Cu alcoolul la volan, pe drumurile din Crișeni

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Zalău au depistat, duminică -15 decembrie, în jurului orei 10,  în trafic, un bărbat  de 34 ani din judeţul Sălaj, în timp ce conducea autoturismul pe DN 1H prin comuna Crişeni având o alcoolemie de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Zalău, în vederea recoltării de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În acest caz, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută şi pedepsită de articolul 336 alineatul 1 Cod  Penal ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

Bărbat de 29 de ani, cu o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat

Potrivit sursei citate, luni -16 decembrie, imediat după miezul nopții, la ora 00.40, un bărbat în vârstă de 29 de ani din Sălaj a condus un autoturism, prin localitatea Motiş, având o alcoolemie de 0,74 mg/l. alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost transportat de  polițiști la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu alcoolemie peste limita legală.

Amețit de alcool, cu autoturismul pe bulevard

Tot în cursul nopții de luni, 16 decembrie, după ora 1.00, pe bulevardul Mihai Viteazul din municipiu, lucrătorii Biroului rutier au identificat în trafic, la volanul unui autoturism, un bărbat de 31 de ani, din Zalău, aflat sub influența băuturilor alcoolice: alcoolemie  de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la UPU Zalău unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru sâvârşirea infracțiunii de ”conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală admisă”, faptă prevăzută de Cod Penal.

Alte articole

One Thought to “Drumurile Sălajului, împânzite de șoferi amețiți de alcool”

 1. sa dea Domnul ca de sarbatori doar politicienii sa fie victimele alcoluilui la volan si nu numai !!!

  toti politicienii sunt de rahat ! inclusive astia care se dau ca ne conduc acuma !!
  de ce mama lor nu au marit punctul de amenda ?!?! de ce betivii / drogatii nu sunt bagati direct la arrest cel putin 24 de ore ?!?!!
  si PNL isti s-au molipsit de la PSD,!! se gandesc doar la infratori si contravenieniti si nu la siguranta omului de rand !!
  nu e dimineata in care nu imi dorec ca sa-i trasneasca Dumnezo pe rsponsabilii cu reabilitarea str. Closca si mai nou si a str. 22 Decembrie !!!
  cele mai tampite lucrari posibile si pe multi bani !!
  auzi Ciunt? auzio balajel? auziti toti ratatii si handicapatii din Primaria Zalau responsabili de aceste lucrai ? de ce mama voastra stati acolo pe salarii de mii de euro si nu vedeti ca klucrari de rahat ati comandati si receptionat?!?!?!

Leave a Comment