Drumurile înzăpezite fac victime în trafic

Drumurile înzăpezite fac victime în trafic

Doi sălăjeni în vârstă de 23 şi 47 de ani au ajuns în stare gravă la spital, miercuri dimineaţa, după ce maşina în care se aflau a derapat pe carosabilul acoperit cu zăpadă. Pierzând controlul volanului, tânărul a condus autoturismul într-un autotractor care circula pe contrasens.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că accidentul s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din localitatea Lemniu, comuna Letca, în timp ce conducea autoturismul, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum acoperit cu zăpadă, a derapat şi a intrat în coliziune cu un autotractor condus regulamentar de un timişorean în vârstă de 35 de ani. În urma impactului, au fost răniţi tânărul şofer şi un alt pasager aflat pe locul din dreapta faţă, R.M., de 47 de ani, tot din Lemniu, a declarat Cristea.

Potrivit sursei citate, ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind însă negative.

Victimele au fost predate Serviciului de ambulanţă şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. Purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti menţionate, Codruţa Puşcaş, ne-a comunicat că ambii pacienţi se află internaţi pentru îngrijiri medicale. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe cu politraumatism prin accident rutier, prezentând traumatism cranio-facial, comoţie cerebrală şi fractură claviculară. Acesta a fost internat la Secţia de Ortopedie, unde va mai rămâne câteva zile sub supraveghere medicală. Tânărul în vârstă de 23 de ani prezenta traumatism cranio-cerebral acut şi plăgi multiple la nivelul capului. Pacientul a fost internat la Secţia de Neurologie, unde, de asemenea, va mai rămâne sub supraveghere medicală, a declarat Puşcaş.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor şi cauzelor în care s-au produs faptele, întocmind pe numele şoferilor dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de articolul 184 Cod Penal.

Prădată de un om al străzii

Trei sălăjence au fost prădate de hoţi, zilele trecute, după ce le-au sustras fie portmoneele cu bani, fie chiar geanta de pe umăr în plină stradă. În urma cercetărilor, poliţiştii i-au identificat pe autori ca fiind doi tineri, unul în vârstă de 21 de ani, din Jibou, iar celălalt de 25 de ani, fără domiciliu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Maria Cristea, a declarat că tinerii sunt cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale au identificat, în cursul zilei de miercuri, un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Jibou, ca fiind autorul unui furt comis în data de 14 februarie. La data respectivă, acesta a sustras portmoneele din poşetele a două persoane, cauzând un prejudiciu de 2.050 de lei, momentan nerecuperat, a declarat purtătorul de cuvânt.

Potrivit sursei menţionate, în cursul aceleiaşi zile, poliţiştii au identificat un alt suspect, un tânăr în vârstă de 25 de ani, fără domiciliu, în cazului unui furt comis în data de 19 februarie. În timp ce se deplasa pe strada Păcii, din municipiu, acesta a sustras geanta unei femei, cauzând un prejudiciu de 100 de lei, nerecuperat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru recuperarea prejudiciului şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi autori. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii ar putea ajunge după gratii.

Leave a Comment