Două firme sălăjene, sancționate pentru ilegalităţi în domeniul silvic

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanţii Gărzii Forestiere Sălaj, au desfăşurat în ultima săptămână două acţiuni în Sălaj, pentru combaterea ilegalităţilor în domeniul silvic. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj, în urma controalelor amintite, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus confiscarea valorică a peste 180 de metri cubi material lemons.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, alături de reprezentanţii Gărzii Forestiere Sălaj, au desfăşurat acţiuni la două societăţi comerciale din judeţ, cu domeniul de activitate comercializare cherestea. În urma verificărilor făcute de oamenii legii, s-a stabilit că administratorii societăţilor respective au comercializat cherestea, în perioada 2017-iulie 2018, fără a îndeplini condiţiile legale. Astfel, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 15.000 de lei pentru nedeţinerea în depozit a cantităţilor de materiale lemnoase pe specii/sortimente industriale, determinate ca diferenţe între stocurile scriptice şi faptice, inventariate la data efectuării controlului, faptă prevăzută de articolul 19, aliniatul 4, litera q, din Legea 171/2010).

Mai mult, s-a dispus confiscarea valorică a 185,81metri cubi masă lemnoasă, în valoare de 124.000 lei, conform articolului 22, punctul 6, din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. De reținut că, în cazul aplicării sancţiunii complementare a confiscării, pentru materialele lemnoase care nu se găsec sau care nu pot fi identificate, contravenientul este obligat la plata contravalorii lor în lei în termenul legal, în numerar sau prin virament, în contul indicat în procesul verbal.

One Thought to “Două firme sălăjene, sancționate pentru ilegalităţi în domeniul silvic”

  1. Anonim

    Presă degeaba ! Spațiu ocupat aiurea cu informații fără conținut al căror finalitate preventivă nu se va materializa niciodată… Două controale, două amenzi undeva pe Pământ… Vai de capul vostru !

Leave a Comment