Dosare pentru furt, conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului, pe masa magistraţilor din Şimleu

Şase bărbaţi au fost trimişi în judecată în perioada 25 aprilie-1 mai, de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei. Trei dintre aceştia vor da socoteală în faţa judecătorilor după au urcat la volan deşi nu aveau permis de conducere, doi sunt acuzaţi de furt, iar unul a fost prins în trafic după ce consumase băuturi alcoolice.
Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, Nicolae-Vasile Petruţ a fost trimis în judecată pentru furt calificat, pentru că în noaptea de 18 spre 19 martie 2013, a pătruns prin secţionarea gardului de sârmă în curtea unei persoane din Chieşd, de unde, prin efracţie, a pătruns în trei magazii şi a sustras bunuri în valoare de 2.500 de lei.
Tot de furt este învinuit şi Strugurel-Andrei Fărcaş-Micle, despre care procurorii susţin că în 24 ianuarie 2016, a sustras 1.590 de lei din locuinţa unui persoane din Plopiş. Două săptămâni mai târziu, inculpatul a sustras din anexa unui imobil neîmprejmuit, tot din Plopiş, un fierăstrău manual în valoare de 20 de lei.
Inculpatul Boldizsar Francisc a fost trimis în judecată pentru că a condus pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că în 26 iulie 2015, în jurul orei 22.30, inculpatul a condus pe DN 1H pe raza localităţii Nuşfalău, autoturismul marca Opel cu nr. de înmatriculare SJ-21-EGO fără a poseda permis de conducere.
Fără permis a fost prins şi Budai Adalbert-Levente. În dimineaţa zilei de 28 februarie 2015, acesta a condus autoturismul marca Alfa Romeo, cu numărul de înmatriculare CJ-80-PIC, pe DJ 110B, pe ruta Bobota-Zalnoc, fără a poseda permis de conducere şi după ce consumase băuturi alcoolice. Pentru a se sustrage cercetorilor penale, inculpatul l-a indicat pe numitul Pop Bogdan Florin ca fiind conducătorul autovehiculului.
Judecătorii şimleuani se vor pronunţa şi în cazul lui Ionuţ-Marian Pusta, care în 3 martie 2016, a condus pe DJ 110E, pe raza localităţii Plopiş, un autoturismul marca AUDI A4 neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere.
Un alt trimis în judecată este Tulkoş Iştvan-Tamaş, acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Conform comunicatului de presă, în 31 octombrie 2015, puţin după miezul nopţii, inculpatul a condus pe raza localităţii Camăr, autoturismul marca Citroen cu nr. de înmatriculare SJ-15-NRD, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală şi fără a poseda permis de conducere.

Alte articole

Leave a Comment