Dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulației rutiere

Poliţiştii rutieri au continuat, în aceste zile, activităţile pentru supravegherea traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care au întocmit dosare penale pentru mai multe infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Poliţiştii șimleuani au oprit pentru verificări vineri, 2 februarie a.c., la ora 8, un autoturism care se deplasa prin localitatea Nușfalău. La volan a fost identificat un bărbat de 44 de ani, din comuna Plopiș. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Altă faptă de alcoolemie a fost constatată la ora 23.53, de polițiști ai Biroului Rutier. Un bărbat de 39 ani, din comuna Șărmășag, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul, având o alcoolemie de  0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorii auto au fost conduși la spital pentru recoltare de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În ambele cazuri, polițiștii continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Minor de 15 ani, la volan pe drumurile publice

Polițiștii Postului de Poliție Fildu de Jos au identificat  în trafic, vineri la ora 13,  un minor de 15 ani, care se deplasa cu autoturismul, pe Drumul Comunal 67, pe direcția Fildu de Jos-Fildu de Mijloc, fără a deține permis de conducere. Verificările efectuate de polițiști au stabilit că autoturismul i-a fost încredințat minorului de un bărbat de 56 de ani, din comuna Fildu de Jos.

Oamenii legii continuă cercetările pentru infracțiunile de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere și încredințarea unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu îndeplinește această condiție.

Pentru a preveni astfel de fapte, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice sau dacă nu dețin permis de conducere.

Potivit Codului Penal, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani, iar conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

 

Leave a Comment