Dosare penale pentru comercianți din Șimleu Silvaniei și Pericei

Doi comercianți din Șimleu Silvaniei și Pericei s-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea regimului legal privind depozitarea deșeurilor periculoase.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au acționat în cadrul acțiunii naționale FITOS 2023, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului, prin verificarea modului de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor şi a condiţiilor în care derulează aceste operaţiuni agenţii economici. Astfel, polițiștii au efectuat verificări la puncte de lucru ale unor societăți comerciale cu sediul în localitățile Șimleu Silvaniei și Pericei, unde au descoperit mai multe recipiente conținând produse de protecție a plantelor (erbicide, fungicide) cu termen de valabilitate expirat, devenite astfel deșeuri periculoase, expuse spre vânzarea publicului. Polițiștii au întocmit două dosare penale, urmând a fi efectuate cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Dosare penale pentru comercianți din Șimleu Silvaniei și Pericei”

  1. […] Doi comercianți din Șimleu Silvaniei și Pericei s-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea regimului legal privind depozitarea deșeurilor periculoase. Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au acționat în cadrul acțiunii naționale FITOS 2023, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului, prin verificarea modului de efectuare a operaţiunilor cu produse de protecţie a plantelor şi a condiţiilor în care derulează aceste operaţiuni agenţii economici.  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment