Dosar finalizat de procurorii sălăjeni: ce se întâmplă cu preotul din Valea Pomilor

Cercetările în dosarul preotului More Mihaly din satul Valea Pomilor, comuna Șamșud, au fost finalizate de procurorii sălăjeni. Preotul a fost cercetat pentru săvârșirea a trei infracțiuni în urma cărora a rezultat un prejudiciu de 2.398.000 de lei. Pe tot parcursul cercetărilor, inculpatul s-a aflat sub măsura controlului judiciar. Zilele trecute, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul care și-a recunoscut faptele, acceptând în urma acestui acord o pedeapsă cu închisoarea cu executare, de 4 ani. Infracțiunile care au făcut obiectul acestui dosar complex au fost obținere ilegală de fonduri (12 acte materiale), infracțiunea de înșelăciune (7 acte materiale) și infracțiune spălare a banilor prin care a obținut circa 24 de miliarde de lei vechi prin înființarea mai multor firme prin programul „Start-up”. Drumul acestor bani a ajuns dincolo de granițele țării, până în Ungaria, fiind plimbați, pentru a li se pierde urma, în diverse conturi. Au fost înființate, totodată, mai multe firme pe numele unor persoane fizice care nu au știut în ce au fost angrenate, având o condiție modestă, toate aceste firme fiind controlate, în fapt, direct de inculpat, acesta având specimen de semnătură pentru a putea efectua operațiuni bancare. Infracțiunea de spălare de bani a rezultat în urma unei simulări de vânzare a unui teren, pentru a putea scoate ulterior bani din firmă. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Sălaj pentru a se pronunța cu privire la acordul de recunoaștere a vinovăției. Pentru că că nu s-a reușit recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus măsuri asiguratorii, instituind sechestru pe mai multe terenuri aflate proprietatea preotului. Acordul de recunoaștere urmează să fie judecat în 27 ianuarie 2021, la Tribunalul Sălaj. Potrivit legii, magistratul poate respinge acest acord semnat între procuror și inculpat în cazul în care constată că a fost întocmit ilegal sau în cazul în care consideră că pedeapsa acordată a fost prea blândă. Preotul nu se află pentru prima dată în fața justiției. În februarie 2018,  magistrații Judecătoriei Șimleu Silvaniei au dispus amânarea aplicării pedepsei de 1 an și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (232 de acte materiale).

 

 

Alte articole

6 Thoughts to “Dosar finalizat de procurorii sălăjeni: ce se întâmplă cu preotul din Valea Pomilor”

 1. Anonim

  Trbuie sa scape de orice pedeapsa ca sotia lui judecatoarea More Zsigmond Gabriela are influienta destul de mare ….

 2. Anonim

  Trist,foarte trist!

 3. Anonim

  Până se va mișca justiția, inculpatul va trece frontiera cu bani cu tot, iar statul român va rămâne cu o noi în soare. Și cum este posibil că soția lui să fie judecător, că doar trebuia să știe de matrapazlâcurile soțului, mai ales că nu era la prima abatere. Oare CSM cunoaște cazul?

 4. Anonim

  ASTA E ROMANIA …O TARA GUVERNATA DE STRUCTURI DE HOTI

 5. Anonim

  Scapa repede si ramane cu banii

 6. Preotul nu se află pentru prima dată în fața justiției. În februarie 2018, magistrații Judecătoriei Șimleu Silvaniei au dispus amânarea aplicării pedepsei de 1 an și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (232 de acte materiale).

  si asta spune tot !!!
  banii nu ii mai vedem in veci !! si popa peste 2 ani, maxim 2, 5 ani o sa fie liber sa mai dea tepe la statul roman !!
  sa stea in puscarie pana se recupereaza toata suma de bani cu majorari si penalitati !!
  si procurorii sa vwrifice si cum a condus acest popa GAL TOVISHAT unde a avut la dispotitia lui 4-5 milioane de euro, fonduri europene

Leave a Comment