Director de şcoală din Sălaj, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită

Directoarea Şcolii Gimnaziale nr. 1 Românaşi, Carmen Florentina Ciupe, a fost trimisă în judecată într-un dosar de corupţie, alături de administratorul unei firme din Sălaj.

Inculpata este acuzată de abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, după ce în calitate de director şi de ordonator de credite, a încheiat, în mai 2017, un contract de prestări servicii având ca obiect livrarea de lemn către patru unităţi de învăţământ din comună a 200 de metri cubi de lemn de esenţă tare, la preţul de 280 lei/metru cub, fără a numi comisie de recepţie şi fără a recepţiona calitativ şi cantitativ materialul lemnos, ne-a declarat procurorul Pompilia Stana, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Mai mult, susţin anchetatorii, ea a acceptat ca în loc de lemn de esenţă tare să fie livrat lemn de esenţă moale, de o calitate inferioară, a efectuat ordine de plăţi pe are le-a semnat. Prejudiciul astfel cauzat autorităţii contractante a fost de 14.424 de lei.

Directoarea va da socoteală în faţa judecătorilor şi pentru luare de mită, în condiţiile în care în schimbul compromisului a primit de la administratorul firmei furnizoare, Iacob Viorel Gălpâian, 8 metri cubi de lemn de esenţă tare, în valoare de 2.240 de lei.
Şi Gălpâian va fi adus în boxa acuzaţilor, procurorii vorbind despre acuzaţii de complicitate la abuz în serviciu, dare de mită, dar şi instigare la fals intelectul. Şi asta pentru că „l-a determinat, cu intenţie, pe pădurarul din Almaş să întocmească în fals avize de însoţire adresând fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, privitor la destinatarul transportului de material lemnos, în contextul în care marfa a fost transportată la domiciliul directoarei, iar nu la persoanele consemnate în respectivele avize”, a explicat oficialul Parchetului.

Alte articole

4 Thoughts to “Director de şcoală din Sălaj, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită”

 1. Anonim

  Destul de rau.

 2. Babi

  Votanti ai psd-ului ca si soacrasa pe strada hai psd-ul

 3. Anonim

  rahat asta e nimica toata fata de alti

  1. CSABI

   Sa lucreze la privat atunci daca se da la ciordeala parca vad ca toata viata a lucrat numai la stat

Leave a Comment