În semn de protest, DIICOT Sălaj își suspendă activitatea

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Sălaj, alături de celelalte structuri din teritoriu, a decis ca începând de marți, până în data de 8 martie, să își suspende activitatea.

Potrivit procurorului șef al DIICOT Sălaj, Dan Bubuiug, această decizie vine în semn de protest față de Ordonanța de Urgență de modificare a legilor justiției, adoptată săptămâna trecută de Guvern.

Potrivit deciziei, transmisă presei printr-un comunicat de presă, procurorii DIICOT vor nu vor lucra în intervalul orar 8 – 12, începând cu 26 februarie și până pe 8 martie.

În acest interval de timp vor fi soluţionate doar urgenţele, respectiv cauzele cu arestaţi sau alte situaţii operative ce nu suportă amânare, arată un comunicat al instituției.

Procurorii DIICOT protestează astfel față de modalitatea în care puterea executivă, în calitate de legiuitor delegat, a înțeles să adopte a patra modificare legislativă într-un interval de 6 luni, prin ordonanță de urgență, a „legilor justiției”, acte normative organice de a căror claritate și predictibilitate depinde însăși normala funcționare a sistemului judiciar, susține sursa citată. Aceste serii de modificări substanțiale inițiate în decursul a câtorva luni sunt de natură să afecteze grav atât activitatea Consiliului Superior al Magistraturii, pe cea a Ministerului Public, cât și buna funcționare și stabilitatea sistemului de justiție în ansamblu, cu consecințe asupra modului de înfăptuire a actului de justiție, arată procurorii DIICOT.

Parchete și instanțe din mai multe județe ale țării au protestat încă de spătămâna trecută și au anunțat că vor suspenda activitatea săptămâna aceasta, în semn de protest față de OUG 7. Ei cer abrograrea ordonanței.

Alte articole

3 Thoughts to “În semn de protest, DIICOT Sălaj își suspendă activitatea”

 1. circ securist

  Au dreptul sa se comporte ca un sindicat de vanzatori de pepeni de la Dabuleni ?
  Pentru un capriciu , ” nu e cum vreau eu ” pot acesti asa zisi functionari publici Rambo omoara Raul – Coruptia – Anti-romanii sa faca greva cum au chef ?
  Apropo , isi iau salariile – consistente – pe perioada grevei ?

  1. Anonim

   esti bou asta de la 08.48
   nu intelegi nimic din ceea ce se intampla, sau poate ca nici nu vrei ! esti exact ceea ce vrea PSD sa fi : un BOU ! cu drept de vot !

 2. Anonim

  ce sa suspende astia? ca oricum nu au activitate!

Leave a Comment