Delia Antal şi-a lansat cartea şi acasă

 

Sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean Sălaj a găzduit luni, 28 aprilie, începând cu ora 16, lansarea volumului de debut al zălăuancei Delia Antal. Intitulată „D’ORA”, cartea este povestea cutremurătoare a unei emigrante românce la Londra. Volumul a fost editat şi în limba engleză, fiind lansat prima dată în Anglia, bucurându-se de succes şi filmul realizat după această poveste. În România, cartea a apărut la Editura Eminescu, iar filmul a fost lansat la Bucureşti în 24 aprilie.
„Cartea scrisă ca un scenariu de film nu este una autobiografică, într-adevăr este inspirată din realitate, experienţe ale mele, precum şi ale altor emigranţi. Pregătesc şi o carte autobiografică, însă nu va apărea prea curând. Aştept un moment culminant al vieţii pentru acest lucru”, a mărturisit Delia Antal, în deschiderea evenimentului de la Zalău.
Publicul prezent la lansarea cărţii a putut urmări secvenţe din film, autoarea susţinând că acesta va rula în curând şi la Zalău. De asemenea, Florica Pop, directorul instituţiei organizatoare a ţinut să citească şi câteva pasaje semnificative din cartea zălăuancei. „Este o carte educativă atât pentru părinţi cât şi pentru copii. Mulţi din cei care pleacă trăiesc adevărate drame, însă sentimentul de ruşine este mai puternic”, a punctat Florica Pop.
Delia Antal s-a născut la Zalău, în 26 ianuarie 1981. A studiat la Şcoala Gimnazială „Porolissum” şi la Liceul „Mihai Viteazul” din municipiu. Studiile universitare le-a făcut la Timişoara – Universitatea „Ioan Slavici”, iar apoi a urmat studii de actorie la Londra şi Los Angeles. În prezent este actriţă, regizor film, scriitor, deţinând două case de producţie şi distribuţie în Anglia şi România.

 

 

 

 

4 Thoughts to “Delia Antal şi-a lansat cartea şi acasă”

  1. cornel

    ce va face sa credeti ca aceasta pitipoanca spune adevarul eu nu cred nimic din ce spune,e prea mult teatru ieftin si eu sant emigrant si nu e chiar asa,intrati f si veti vedea poze cu aceasta fetita pe yaht si nu numai

  2. Anonim

    da-i cu curu

Leave a Comment