Debitele cursurilor de apă din Sălaj, monitorizate în permanență

Specialiştii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa monitorizează, în această perioadă, debitele şi nivelurile cursurilor de apă  și lucrările hidrotehnice din arealul administrat, care cuprinde județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

În ceea ce privește situația hidrologică actuală din arealul hidrografic Someș-Tisa, reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa precizează că, în data de 24 iulie 2018, s-a înregistrat depășirea cotei de inundații pe râul Agrij, la stația hidrometrică Românași din județul Sălaj. Fenomenul s-a produs din cauza precipitațiilor abundente, căzute într-un interval scurt de timp. Acest fapt a generat scurgeri de pe versanți și revărsarea unor pâraie locale. Pentru bazinul hidrografic Agrij, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) București a emis în data de 24 iulie 2018 o Atenționare hidrologică pentru fenomene imediate – Cod galben și o Avertizare hidrologică pentru fenomene imediate – Cod portocaliu.

În restul zonelor, potrivit aceleiași surse, chiar dacă s-au înregistrat debite în usoară creștere la unele stații hidrometrice, nu au fost depășiri ale cotelor de apărare.

Leave a Comment