De luna viitoare, noi condiţii în care şoferii pot rămâne fără talonul maşinii

 

Luna viitoare, intră în vigoare modificări la Codul Rutier, veşti nu tocmai bune pentru şoferi. Sunt condiţii noi pe care, dacă nu le respectă, aceştia riscă să rămână fără talonul maşinii şi să plătească amenzi mari.

Din 20 mai 2018, intră în vigoare noua lege privind suspendarea înmatriculării vehiculelor. Astfel, şoferii care circulă cu o maşină fără ITP valabil, dar şi cei care nu au trecut maşina pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile, riscă amenzi de până la 2.900 de lei, dar şi reţinerea certificatului de înmatriculare.

Practic, conducerea unui autovehicul fără ITP va fi echivalentă cu conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Autovehiculele ce nu mai apar în baza de date a Poliţiei Rutiere şi RAR vor avea înmatricularea suspendată.

De asemenea, o maşină va fi radiată provizoriu şi va avea statut de vehicul neînmatriculat dacă un român îşi cumpără o maşină şi nu o trece pe numele său în termen de 90 de zile.

One Thought to “De luna viitoare, noi condiţii în care şoferii pot rămâne fără talonul maşinii”

  1. Anonim

    Pe cand si un pic de ajutor dat soferilor,cum ar fi niste drumuri bune,combustibil mai ieftin,ceva parcari,etc.? Ca ce fiecare data,vedem anunturi doar cu amenzi,obligatii,conditionari! Bani se iau,slava domnului cu duiumul de pe spinarea soferilor si acuma,inainte de alte…”masuri”!

Leave a Comment