Curtea de Apel Cluj nu îl vrea după gratii pe neamţul acuzat că a abuzat un minor din Şimleu

 

Cetăţeanul german Wendt Mayco Norbert nu se va întoarce după gratii, au decis miercuri, 3 august, magistraţii Curţii de Apel Cluj. Aceştia au respins contestaţia formulată de procurorii DIICOT Sălaj la decizia instanţei din Sălaj de nu înlocui măsura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv.

Procurorii au cerut Tribunalului Sălaj trimiterea lui Wendt după gratii, pe motiv că bărbatul s-ar fi întâlnit, recent, cu unul dintre ceilalţi inculpaţi din dosar, Augustin Rostaş, dar şi cu minorul abuzat, în ciuda restricţiilor impuse în acest sens de către magistraţi. Instanţa de judecată a dispus, însă, respingerea cererii formulate şi menţinerea măsurii controlului judiciar, constatând că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru a se dispune înlocuirea acestei măsuri cu cea a arestului preventiv.

Apelul formulat nu a avut, însă, rezultat sperat de anchetatori. În cursul zilei de miercuri, 3 august, magistraţii Curţii de Apel Cluj s-au pronunţat în acest dosar, respingând contestaţia anchetatorilor.

Wendt Mayco Norbert este judecat sub acuzaţiile de act sexual cu un minor şi pornografie infantilă, în acelaşi dosar fiind trimis în judecată şi cumnatul victimei, Augustin Rostaş, învinuit de trafic de minori.

Dosarul său de pedofilie se află la cea de-a treia judecare, după ce Curtea de Apel Cluj a invocat o eroare de procedură a instanţei din Sălaj. La prima judecare, neamţul a primit şase ani de închisoare, iar la rejudecare a fost condamnat la şapte ani de detenţie.

Bărbatul a intrat în vizorul anchetatorilor în martie 2014, după ce ar fi întreţinut, în repetate rânduri, acte sexuale cu un copil din Şimleu, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 1.000 de lei pe care le oferea surorii şi cumnatului minorului.

Alte articole

Leave a Comment