Culoarea roşie a semaforului a lăsat fără permis aproape 150 de şoferi

Poliţiştii rutieri au organizat, în perioada 1 ianuarie-31 august, 23 de acţiuni ce au avut ca scop conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care încalcă regulile de circulaţie referitoare la semnificaţia culorilor semafoarelor electrice aflate în funcţiune.
În urma acestor activităţi, au fost aplicate 147 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute, în vederea suspendării, tot atâtea permise de conducere, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

Sursa citată aminteşte că prevederile Codului Rutier stabilesc că şoferul care nu respectă semnificaţia culorii roşii a semaforului electric este sancţionat cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni, respectiv 4-5 puncte amendă, iar ca măsură complementară, suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile. „Dacă din cauza nerespectării acestei reguli de circulaţie se produce un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, şoferul este sancţionat cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni, respectiv 6-8 puncte amendă, iar permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 60 de zile”, spun oamenii legii.
De asemenea, în situaţia producerii unui accident de circulaţie din cauza acestei abateri se întocmeşte dosar penal şi permisul de conducere se reţine până la soluţionarea cauzei.

Leave a Comment