Cu alcoolul la „bord” pe drumurile sălăjene

Doi conducători auto, unul din Sălaj şi unul din Satu Mare, sunt cercetaţi de poliţiştii sălăjeni pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, după ce au fost prinşi la volan  sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre ei a refuzat, în momentul controlului, testarea cu alcooltestul.

Primul şofer, un bărbat din comuna Creaca a fost depistat de poliţiştii zălăuani, sâmbătă, 6 octombrie a.c., la ora 23.30, în timp ce conducea autoturismul pe strada Tudor Vladimirescu.

La solicitarea poliţiştilor, şoferul a refuzat testarea cu alcooltestul, dar şi recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că acesta nu deţine nici permis de conducere.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prevăzute Codul Penal.

În cazul celui de-al doilea şofer, un tânăr din judeţul Satu Mare, depistat de poliţiştii cehani, alcooltestul a indicat o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Alte articole

Leave a Comment