Controale intensificate pentru respectarea măsurilor anti-Covid, în Sălaj

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a convocat în această  dimineaţă o şedinţă de analiză a situaţiei epidemiologice la nivel judeţean şi a măsurilor ce trebuie luate pentru limitarea pandemiei, în contextul creşterii numărului de cazuri de Covid-19. La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai sistemului sanitar şi structurilor Ministerului Afacerilor Interne, responsabili de gestionarea pandemiei de Covid-19, alături de conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj. Potrivit datelor prezentate de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, comunele: Treznea, Rus şi Bălan înregistrează actualmente incidenţe de peste 10 la mia de locuitori, rata de infectare cu SARS-CoV-2 la nivel judeţean fiind de aproape 5 la mia locuitori, cu un total de 1.190 de  cazuri active. În cadrul întâlnirii s-a decis emiterea de mesaje RO-ALERT pentru atenţionarea cetăţenilor, dar şi intensificarea controalelor şi verificărilor privind respectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei în cele trei comune cu incidenţă ridicată.

În acelaşi context, directorul DSP Sălaj a precizat faptul că de săptămâna viitoare vor fi funcţionale trei linii de vaccinare pentru copiii cu vârste între 6 şi 12 ani, în cadrul centrelor de vaccinare deja existente la Zalău (Cercul Militar), Şimleu Silvaniei şi Jibou. “Vaccinarea şi respectarea de către cetăţeni a măsurilor de prevenire şi combatere a Covid-19 sunt esenţiale pentru a trece cu bine peste valul 5 al pandemiei, iar structurile MAI şi cadrele medicale sunt capacitate la maxim. De asemenea, medicii de familie pot sprijini concret eforturile noastre comune, prin implicare în campania de vaccinare şi testare Covid-19”,  a spus prefectul Dari Toma.

 Sursa foto Instituţia Prefectului Sălaj

One Thought to “Controale intensificate pentru respectarea măsurilor anti-Covid, în Sălaj”

  1. Geanina

    Să-și. vaccineze el copiiiii! Noi nu o da facem asta ! Cu siguranța!!! Nu suntem cobai ! Experimentați pe voi , ticăloșilor!!!

Leave a Comment