Condamnată cu suspendare pentru evaziune cu facturi fictive

Administratorul unei firme din Zalău a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de patru ani, pentru evaziune fiscală în formă continuată.
Potrivit procurorilor sălăjeni, Sorina Cristina Feher, în calitate de administrator al SC Sorana Store SRL Zalău, în perioada iunie 2010 – martie 2012, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli nereale în baza a 132 facturi fiscale, cu scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat. În acest fel, spun anchetatorii, ea a prejudiciat statul cu peste 187.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.
Pentru a scăpa cu o pedeapsă mai uşoară, femeia a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii, prin care s-a stabilit pedeapsa rezultantă de doi ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de patru ani.
Magistraţii Tribunalului Sălaj au admis acordul, ba mai mult, i-au aplicat inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi administrator al vreunei societăţi comerciale pe o perioadă de doi ani. Decizia instanţei poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

2 Thoughts to “Condamnată cu suspendare pentru evaziune cu facturi fictive”

  1. Acord,acord, dar prejudiciul a fost recuperat? Articolul nu face referire.

  2. Alfaman

    Cu ce se ocupa firma respectiva? Pe langa ca a primit cu suspendare mai ramane si cu agoniseala ilegala?

Leave a Comment