Comuna Horoatu Crasnei a ajuns din nou pe harta alergării montane din România. Zeci de sportivi au participat astăzi la competiția „Aleargă pe Meseș”

Zeci de sportivi amatori și profesioniști au luat astăzi parte la startul competiției „Aleargă pe Meseș”, eveniment aflat la a doua ediție și organizat de Primăria Horoatu Crasnei. Față de anul trecut, traseul a fost modificat, iar fondul de premiere pus la dispoziție de primărie este mult mai mare. Evenimentul a cuprins și probe destinate micilor sportivi, zeci de elevi participând la probele care le-au fost rezervate. În pofida ploii, evenimentul a fost o reușită, participanții având parte nu doar de spirit competițional, ci și de frumusețea zonei. Fondul de premiere pus la dispoziție de primărie a depășit 13.000 de lei.

Competiția din acest an a cuprins mai multe probe destinate tuturor vârstelor, începând de la micuții care au împlinit șase ani. Prima probă s-a adresat elevilor din clasele primare, aceștia alergând pe distanța de 1,5 kilometri în localitatea Horoatu Crasnei. A doua probă de concurs s-a adresat elevilor din clasele de gimnaziu și s-a desfășurat pe o distanță de 3 kilometri, tot în localitatea Horoatu Crasnei. Pentru câștigătorii acestor probe, primăria și sponsorii au pregătit nenumărate premii. A treia probă s-a adresat adulților și s-a desfășurat pe distanța de 16,6 kilometri. Ultima probă s-a desfășurat pe distanța de 33,3 kilometri cu o diferență de nivel de 1.245 de metri. Traseul este unul care presupune trecerea pe lângă mai multe puncte de atracție turistică importante la nivel local și județean, traseul fiind marcat de organizatori. „Vreau să mulțumesc Primăriei Horoatu Crasnei pentru că am găsit aici înțelegere în organizarea evenimentului, dar și pentru că a majorat fondurile necesare premiilor. Îi mulțumesc în mod special primarului comunei Horoatu Crasnei, Marian Mirișan, pentru tot sprijinul oferit. Este o competiție care își propune să promoveze mișcarea, sănătatea, un stil de viață sănătos, frumusețile zonei, comunitatea noastră. Ne bucurăm că avem zeci de participanți, adulți și copii. Avem sportivi amatori și profesioniști din Sălaj, București, Galați, din Franța, Oradea, Beclean, Oradea și din alte localități. Avem peste o sută de copii înscriși în concurs, dar și peste 60 de adulți. Traseele sunt noi și cu siguranță vor naște provocări ”, a spus Călin Taloș, promotorul evenimentului și cel care a dat startul alergării.

Sport și natură

Prezent la eveniment, primarul comunei Horoatu Crasnei, Marian Mirișan, ne-a declarat că evenimentul este unul care își propune să pună în valoare atracțiile zonei, frumusețea munților Meseș, comunitatea locală. „Mă bucur mult că avem atâția participanți, mulți tineri, dar și adulți, sportivi profesioniști și amatori care au venit astăzi la Horoatu Crasnei. Le mulțumim, sperăm că se vor simți bine în comuna noastră”, a spus primarul Marian Mirișan.

Startul pentru adulți a fost dat de lângă Școala Gimnazială Stârciu, iar pentru copii, din localitatea Horoatu Crasnei, alergarea fiind urmată de festivitatea de premiere.

Bucuria alergării

Primul loc la categoria de vârstă 19 – 34 de ani, la proba de 33 de kilometri, a fost ocupat de sportivul Andrei Crainic, locul secund i-a revenit zălăuanului Cosmin Pașca, iar pe locul trei s-a clasat tânărul Andrei Meseșan, un pasionat de alergare din municipiul Zalău. La categoria 19 – 34 de ani – femei, pe primul loc s-a clasat sportiva Ionela Dobrița, iar pe locul doi Raluca Moldovan. La categoria de vârstă de peste 50 de ani, concurenta Victoria Mureșan a ocupat primul loc, iar zălăuanca Ioana Azimi-Anaraki a fost prima la proba destinată concurentelor cu vârsta cuprinsă între 35 și 50 de ani. La categoria de vârstă 35 – 50 de ani, băieți, primele trei locuri au fost ocupate de Azimi Anaraki Ramin, Cristian Nechita și Daniel Magdaș, toți alergând în proba de 33 de kilometri. La probele destinate copiilor, în opinia noastră, toți participanții au fost câștigători prin faptul că au ieșit la mișcare, au alergat, s-au bucurat și au participat la o acțiune care și-a propus promovarea unui stil de viață sănătos.

2 Thoughts to “Comuna Horoatu Crasnei a ajuns din nou pe harta alergării montane din România. Zeci de sportivi au participat astăzi la competiția „Aleargă pe Meseș””

  1. […] Zeci de sportivi amatori și profesioniști au luat astăzi parte la startul competiției „Aleargă pe Meseș”, eveniment aflat la a doua ediție și organizat de Primăria Horoatu Crasnei. Față de anul trecut, traseul a fost modificat, iar fondul de premiere pus la dispoziție de primărie este mult mai mare. Evenimentul a cuprins și probe destinate micilor sportivi, zeci de elevi participând la probele care le-au fost rezervate. În pofida ploii, evenimentul a fost o reușită, participanții având parte nu doar de spirit competițional, ci și de frumusețea zonei. Competiția din… Citeste mai mult […]

  2. Concurent

    Cat de mare a fost locul I ?A fost mai mica suma decat anul trecut !

Leave a Comment