Comandă nouă la Regimentul 69 Artilerie Mixtă “Silvania” din Șimleu

Orașul de sub Măgură a găzduit în cursul zilei de joi, 1 iulie, o ceremonie militară de predare a comenzii Regimentului 69 Artilerie Mixtă “Silvania”, respectiv trecerea în rezervă a colonelului George Sas, cel care, în ultimii trei ani, s-a aflat la conducerea acestei adevărate școli de artilerie a Armatei Române.  La eveniment au luat parte prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, subprefectul Virgil Ţurcaş, preşedintele Consiliului Judeţean, Dinu Iancu-Sălăjanu, comandantul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” – general-maior dr. Dorin Blaiu, militari activi, în retragere şi în rezervă, dar și oficialităţi locale şi invitaţi. “Domnul colonel George Sas pune astăzi punct carierei militare.

E greu de cuprins în câteva cuvinte ce înseamnă o carieră de militar. Pentru mine, privită din exterior, o astfel de carieră înseamnă un stil de viaţă, onoare, disciplină şi respect faţă de valorile acestei ţări. Cu siguranţă însă, pentru domnul colonel, a fi militar a însemnat, de-a lungul carierei şi multe restricţii şi sacrificiile impuse de rigorile acestei nobile meserii. Sunt convins însă, că pe lângă multă muncă, uniforma militară i-a adus colonelului George Sas şi multe satisfacţii. (…) O viaţă dedicată carierei militare pentru care vreau să îl felicit şi să-i adresez sincere urări de sănătate şi numai bucurii, alături de cei dragi”, a precizat, în alocuţiunea sa, reprezentantul guvernului în teritoriu.

De-a lungul carierei, George Sas a fost, pe rând, de la comandant de pluton până la comandant de batalion, șef al operațiilor și șef de stat major – nivel brigadă, locțiitor al comandantului de batalion într-o misiune în teatrul de operații din Irak iar, din anul 2018, comandantul Regimentului 69 Artilerie Mixtă “Silvania”.

Comanda Regimentului 69 Artilerie Mixtă “Silvania” a fost preluată, începând cu 1 iulie, de locotenent-colonelul Ştefan Bara.

 

2 Thoughts to “Comandă nouă la Regimentul 69 Artilerie Mixtă “Silvania” din Șimleu”

  1. Anonim

    Sa mai facem niste poze si sa le punem in albumul Consiliului judetean… Sa aiba generatiile viitoare ce sa vada, daca intreaba de activitatea conducatorilor. Ne mai miram ca suntem „Teleormanul” Transilvaniei…

  2. Dorin

    Teleormanul Transilvaniei este acest judet pesedist, adica Salajul.

Leave a Comment