„Colindă-ne, Doamne!” – Festival de colinde la Biserica „Sfântul Ștefan”

Grație proiectului „Binecuvântări prin cânt, rugă și faptă”, inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, în parteneriat cu Episcopia Sălajului și Liceul Ortodox „Sfântul Nicolae” Zalău, Biserica „Sfântul Ștefan” a găzduit la finalul săptămânii trecute Festivalul Județean de Colinde ”Colindă-ne, Doamne!”. Biserica din Zalău a devenit neîncăpătoare datorită mulțimii de colindători și de credincioși. Au colindat: Corul „Predania” al Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” Zalău, dirijat de prof. Florin Lazăr; Școala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” Zalău cu solistele Antonia Costina și Carla Lazin, îndrumate de inspector școlar, prof. Mioara Gudea; Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău cu un grup de colindători pregătiți de prof. Ioana Chiș și prof. Dan Moșincat; Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” Zalău cu un grup de colindători îndrumați de prof. Anca Șulumete; Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău cu un grup de elevi, din clasa a IV-a, secția germană, pregătiți de învățătoarea Erika Elekeș; Școala Gimnazială „Porolissum” Zalău cu un grup de colindători îndrumați de prof. Valeria Coste; Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău cu un grup de colindători coordonați de prof. Dana Rus și prof. Paul Petrean; Colegiul Național „Silvania” Zalău cu un grup de colindători pregătiți de prof. Mihaela Gârboan; Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău cu un grup de colindători îndrumați de prof. Călin Micle; Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău cu două soliste pregătite de prof. Sanda Pușcaș și cu grupul vocal „Tradiții”, coordonat de prof. Rodica Pop-Seling și prof. Titus Câmpean. Un farmec aparte au avut colindele și obiceiurile tradiționale, prezentate de elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Valcău de Jos – prof. Monica Ember și, nu în ultimul rând, de elevii Școlii Gimnaziale nr. 1 Marca – prof. Lavinia Chiș și prof. Scridon Ruxandra. La finalul activității, „gazdele” de la Biserica Ortodoxă „Sfântul Ștefan” au răsplătit colindătorii princadouri.

În deschiderea evenimentului, au luat cuvântul Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău; Mihai Dobocan, consilier cultural al Episcopiei Sălajului; Vasile Bulgărean, inspector școlar general și Călin-Radu Ciurbe, director al Liceului Ortodox „Sfântul Nicolae” Zalău, care au evidențiat dimensiunea socială, comunitară și spirituală a acestui proiect, au mulțumit elevilor și profesorilor pentru frumoasele colinde, urându-le totodată celor prezenți sărbători fericite alături de cei dragi.

De precizat este faptul că, în cadrul Proiectului județean „Binecuvântări prin cânt, rugă și faptă” vor fi organizate, până în luna iunie a anului viitor, simpozioane, conferințe, festivaluri de pricesne și activități comunitare, menite să promoveze valorile autentice creștine, tradițiile și obiceiurile străbune.

One Thought to “„Colindă-ne, Doamne!” – Festival de colinde la Biserica „Sfântul Ștefan””

  1. […] Grație proiectului „Binecuvântări prin cânt, rugă și faptă”, inițiat de Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, în parteneriat cu Episcopia Sălajului și Liceul Ortodox… Citeste mai mult […]

Leave a Comment