Cod galben de ploi însemnate cantitativ în Sălaj

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenționare de tip cod galben vizând ploi însemnate cantitativ, pentru mai multe județe din țară, inclusiv județul Sălaj, de duminică, 20 august, ora 23, până luni, 21 august, ora 23. Conform meteorologilor, în acest interval, la munte, în Maramureș, Transilvania și în vestul Moldovei, cantitățile de apă vor depăși 20 – 25 l/mp și izolat  40 – 50 l/mp.De asemenea, ANM precizează că de duminică, 20 august, ora 18, până marți, 22 august, ora 8, în întreaga țară vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse și descărcări electrice.

Astfel de manifestări au început încă de duminică, 20 august, în special în noaptea de duminică spre luni, 20 spre 21 august, în regiunile vestice și nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni, 21 august, și în noaptea de luni spre marți, 21 spre 22 august, se vor manifesta în zona de munte, în centrul țării și local în est și în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15-20 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru și nord, apoi și în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă. După mijlocul săptămânii, temperaturile vor urca din nou în toate localitățile din județ și vor ajungea aproape de limitele normale ale acestei perioade.

Alte articole

Leave a Comment