Cod galben de inundaţii în Sălaj

Cod galben de inundaţii în mai multe județe din România, printre care și Sălajul. Hidrologii au emis o atenţionare pentru următoarele 48 de ore, cu viituri rapide şi depăşiri ale cotelor de atenţie pe mai multe râuri din ţară. Astfel că, în urma ploilor abundente se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, în intervalul 15 mai ora 18 – 17 mai ora 10 pe râurile din mai multe bazine hidrografice, printer care se numără:

  • Someșul Mic – bazin superior și afluenţi (judeţul Cluj), Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare),
  • Crasna (judeţele Sălaj şi Satu Mare),
  • Barcău – bazin superior şi afluenţi (judeţele Sălaj şi Bihor)
  • Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţele Sălaj, Cluj şi Bihor),

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni, 14 mai, prognoza meteo pentru perioada 14 – 27 mai, astfel că putem afla cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în toate regiunile țării. ANM a mai emis pentru Sălaj și un  cod galben de ploi torențiale pentru 15 și 16 mai.

Leave a Comment