Centenarul Încoronării, marcat la API Zalău

Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău a găzduit vineri o serie de activități dedicate Centenarului Încoronării. O expoziție cu lucrări ale elevilor, expoziția cu ziare de epocă, dar și expoziția de filatelie, sunt principalele evenimente organizate de Colegiul API, Casa Corpului Didactic, Inspectoratul Școlar Sălaj, Muzeul Județean de Istorie și Artă Sălaj, Asociația Colecționarilor Sălaj și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

La API, momentul a debutat cu o expoziție de lucrări realizate de elevi sub coordonarea profesorilor Rodica Brândușan, Simona Ilieș, Marius Borzan și Gheorghe Bancea, a continuat cu prezentarea unor ziare apărute în perioada 1918 – 1947 și a continuat cu expoziția de filatelie „Istoria regalității ilustrată în filatelie” realizată și prezentată de Daniel Mureșan, directorul cotidianului „Magazin Sălăjean”, și de profesorul de matematică Mirel Matyas.

Să nu ne uităm istoria

Șirul acestor evenimente a început la mijlocul săptămânii. Casa Corpului Didactic Sălaj și Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău au organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Asociația Colecționarilor Sălaj și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, un simpozion dedicat Centenarului încoronării ca Suverani ai României Mari a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria, la Alba-Iulia. Au participat la acest simpozion inspectorul școlar general prof. dr. Vasile Bulgărean, directorul CCD Sălaj, profesorul Gheorghe Bancea, reprezentanți ai instituțiilor partenere, elevi ai Colegiului Tehnic API și cadre didactice. După prezentările susținute de dr. Marin Pop, dr. Emanoil Pripon și colecționarul Michael Werner, publicul prezent a luat parte la o expoziție de medalii emise cu prilejul Încoronării.

2 Thoughts to “Centenarul Încoronării, marcat la API Zalău”

  1. […] Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău a găzduit vineri o serie de activități dedicate Centenarului Încoronării. O expoziție cu lucrări ale elevilor, expoziția cu ziare de epocă, dar și expoziția de filatelie, sunt principalele evenimente organizate de Colegiul API, Casa Corpului Didactic, Inspectoratul Școlar Sălaj, Muzeul Județean de Istorie și Artă Sălaj, Asociația Colecționarilor Sălaj și Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj. La API, momentul a debutat cu o expoziție de lucrări realizate de elevi sub coordonarea profesorilor Rodica Brândușan, Simona Ilieș, Marius Borzan și Gheorghe Bancea, a… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Aceste mari și grele parteneriate aduc gradatiile de merit!

Leave a Comment