Caz şocant în Şimleu: preot arestat după ce a atacat un bătrân cu un cuţit

Preotul sălăjean Nicolae Sîrca, fost paroh la Biserica din Aleuş, a fost arestat pentru 30 de zile joi seara, după ce Poliția l-a reținut pentru 24 de ore în cursul zilei de miercuri sub acuzația de tentativă de omor.
Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, miercuri, 9 august, în jurul orei 16.30, preotul l-a înjunghiat cu un cuţit, în pe un bărbat de 72 de ani, din Şimleu Silvaniei, provocându-i mai multe plăgi în zona gâtului şi a mâinii stângi.
Anchetatorii susţin că iniţial, Sîrca ar fi urmărit o necunoscută pe stradă, însă femeia a reuşit să se facă nevăzută. La scurt timp după, fără vreun motiv aparent, preotul s-a năpustit asupra unui bătrân, pe care l-a înjunghiat în zona gâtului şi apoi a încercat să îl taie în zona feţei, însă victima a reuşit să se apere, alegându-se, în schimb, cu câteva plăgi în zona braţului stâng.
Încătuşat de către poliţişti şi dus la audieri, agresorul a refuzat să vorbească cu anchetatorii, susţinând doar că este nevinovat. Procurorii au formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, propunerea fiind admisă de magistrații Tribunalului Sălaj.
Oficialii Episcopiei Sălajului ne-au declarat că Nicolae Sîrca a fost paroh la Parohia Aleuş până în urmă cu doi ani ani, când acesta şi-a înaintat demisia, invocând motive medicale. „De atunci nu a fost îmbisericit, ceea ce înseamnă că nu oficia slujbe la nicio biserică”, a precizat Claudiu Nechita, purtătorul de cuvânt al Eparhiei sălăjene. Acesta a adăugat că oficialii Episcopiei vor organiza o şedinţă pentru a analiza măsurile ce se impun în cazul preotului Sîrca. „Dacă va fi găsit vinovat, vom începe procedura judecăţii bisericeşti, preotul urmând să fie caterisit”, a mai spus Nechita. Preotul urmează să își petreacă următoarele 30 zile în arestul Poliției sălăjene.

Alte articole

6 Thoughts to “Caz şocant în Şimleu: preot arestat după ce a atacat un bătrân cu un cuţit”

 1. Petroniu Preafericitu

  Aloo Petroniu? la Pasti a fost solicitat sa oficieze slujba la biserica la ip. la insistente lui Petroniu pt a strange bani. a fost in anul 2017. vreti poze?

  Fereste-ma Doamne de popi, ca de dusmani ma feresc singur.

 2. Anonim

  ortodocsi si dracu

  1. Anonim

   De ce ii bagi pe toti in oala ?
   Dumnezeu ii sus !!!

 3. Rino

  Interesati-va ce palmares are in ultimul an acest golan de asa zis preot. Toate sunt fapte comise cu violenta.

 4. d

  De ce nu scrieti ca aceeasi persoana a atacat cu cateva zile in urma un fuctionar din Consiliul judetean si Politia nu a luat nici o masura.

Leave a Comment