Captură impresionantă de mărfuri de contrabandă în Sălaj!

VIDEO
O grupare infracţională formată din 21 de persoane din Sălaj, Maramureş şi Satu Mare, care introducea în ţară, prin contrabandă, produse supuse accizării, zahăr şi ţigări, şi care producea ilegal alcool din zahăr, a fost destructurată de poliţiştii sălăjeni, după o acţiune de amploare care a avut loc joi, în cele trei judeţe. Suspecţii sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă. Prejudiciul cauzat statului român este estimat la 400.000 de lei.

Tone de zahăr, mii de litri de alcool, ţigări şi zeci de tone de materie primă pentru fabricat alcool au fost descoperite în urma percheziţiilor efectuate joi, în 26 de locaţii de contrabandişti, 21 de persoane fiind cercetate pentru evaziune fiscală şi contrabandă, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, Tincuţa Dumuţa. „Poliţiştii sălăjeni, sprijiniţi de poliţişti din judeţele Satu Mare şi Maramureş, au descins joi la domiciliile unor persoane suspectate că aduc din Ucraina şi introduc în ţară, prin contrabandă, produse suspuse accizării, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor vamale. În urma percheziţiilor efectuate în cele trei judeţe, au fost găsite tone de zahăr, mii de litri de alcool, ţigări şi zeci de tone de materie primă pentru fabricat alcool, iar 21 de persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală şi contrabandă”, a declarat Tincuţa Dumuţa.
Potrivit sursei citate, poliţiştii au desfăşurat, joi, 26 de percheziţii în mai multe localităţi, respectiv: în municipiul Zalău, Mal şi Hurez din judeţul Sălaj, în Drăguşani, Halmeu, Iojib şi Satu Mare din judeţul Satu Mare, precum şi în Crăciuneşti, Ocna Şugatag, Seini, Breb şi Ilba din judeţul Maramureş. „De la domiciliile şi reşedinţele suspecţilor au fost confiscate: 7.600 de kilograme de zahăr, 20.000 de kilograme de zahăr semiprocesat, 4.000 de litri de ulei, 960 de kilograme de orez, 1.210 pachete de ţigări de provenienţă Ucraina, 6.050 de litri alcool produs din zahăr, 30.000 de litri materie primă din zahăr pentru fabricat alcool şi suma de 32.014 lei şi 1.935 de euro”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Tincuţa Dumuţa a spus că, în urma cercetărilor, s-a stabilit că doi zălăuani, B.D., de 28 de ani, şi B.I., de 29 de ani, se deplasau în Ucraina, de unde achiziţionau diverse cantităţi de zahăr, ulei, orez şi motorină, pe care nu le declarau organelor vamale. „La întoarcerea în ţară, în baza unor discuţii prealabile purtate cu persoane din judeţul Maramureş, mai cumpărau acelaşi gen de produse, intrate în ţară tot prin contrabandă, şi le transportau în Zalău, de unde le revindeau, en-gros, către diferiţi clienţi”, a precizat Dumuţa.
O altă filieră acţiona pe relaţia Ucraina – Satu Mare. „Suspecţii S.B., de 38 de ani, S.M., de 42 de ani, şi C.I., de 51 de ani, B.B., de 31 de ani, P.D.D., de 45 de ani, introduceau în ţară zahăr de contrabandă pe care-l vindeau direct către şase persoane fizice din localităţile Mal şi Hurez, care-l foloseau pentru producerea de alcool, aceştia nefiind înregistraţi ca şi producători la organele vamale”, a precizat reprezentatul IPJ Sălaj.
Potrivit sursei citate, prin sustragerea de la plata accizelor, a taxelor vamale şi a TVA s-a creat un prejudiciu estimat la 400.000 de lei.
În continuare, poliţiştii efectuează cercetări, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj, faţă de 21 de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.

Alte articole

One Thought to “Captură impresionantă de mărfuri de contrabandă în Sălaj!”

  1. ptr pol salaj

    BUNA DIMINEATA in loc MAL palinca da zahar gasesti in fiecare casa din distilarii proprii —– oare n-a mai fi palinca in MAL cu aceasta actiune ? ma refer la traditionala PALINCA DE MNERI ma face sa cred ca de acum incolo mergem la MAL s-a cumparam PALINCA DE PRUNE —————-NICIODATA—————-

Leave a Comment