Bilanț pe anul 2017 al Jandarmeriei sălăjene

Sala de festivităţi „Porolissum” a Consiliului Judeţean Sălaj, a găzduit joi, 18 ianuarie, activitatea de evaluare a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj pentru anul 2017. Au fost prezente oficialități din conducerea județului și municipiului, ofițeri și şefii structurilor şi unităţilor cu care Jandarmeria Sălaj cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice şi cadre ale unităţii.

Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a participat col. Mîrza Emil, şeful Direcției Cabinet.

În anul 2017, activitatea Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a fost orientată cu predilecţie către prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, garantarea şi apărarea drepturilor şi libertăţilor constituţionale, apărarea proprietăţii publice şi private, optimizarea structurii organizatorice, prevenirea şi combaterea situaţiilor de risc în domeniul ordinii publice, organizarea şi asigurarea funcţionării tuturor mijloacelor de suport, gestionarea cu eficienţă a resurselor materiale şi financiare.

În perioada analizată, structurile subordonate inspectoratului au executat o gamă largă de misiuni şi acţiuni, atât independent cât şi în cooperare cu alte instituţii.

Astfel, potrivit datelor prezentate în bilanț, au fost executate 641 misiuni de de asigurare a ordinii publice, 182 acţiuni de restabilire a ordinii publice şi intervenţii pentru aplanarea unor conflicte, 8.067 misiuni de menţinere a ordinii publice. Pe linia executării mandatelor de aducere, în anul 2017 au fost executate 710 mandate de aducere în 46 localităţi. În materie contravenţională, la nivelul inspectoratului s-a aplicat un număr de 1.458 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 362.100 lei, dintre acestea 1.040 fiind amenzi, iar 418 avertismente scrise. De asemenea, pe timpul misiunilor executate, a fost constatat un număr de 194  infracţiuni, cu 208 făptuitori (de către structurile de jandarmi 56 de infracţiuni, cu 67 de făptuitori, iar cu ocazia executării misiunilor în sistem integrat, în cadrul patrulelor mixte de ordine publică, un număr de 138 de infracţiuni cu 14 făptuitori). În perioada supusă evaluării, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a asigurat paza şi protecţia instituţională la un număr de 16 obiective, menţinerea ordinii interioare necesară desfăşurării în condiţii de normalitate a activităţilor la șase săli de judecată ale instanţelor judecătoreşti, 1.414  misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei transportului corespondenţei clasificate, în cooperare şi sub autoritatea Serviciului Român de Informaţii, în zona de responsabilitate a Direcţiei Judeţene de Informaţii Sălaj, 110 misiuni de protecţie a transporturilor de bunuri şi valori aparţinând unităţilor de trezorerie şi contabilitate publică ale Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sălaj, precum şi 13 misiuni de pază şi protecţie a transporturilor de produse cu caracter special, în beneficiul propriu.

 

 

 

 

Leave a Comment