Bătrân din Valcău, în stare gravă la spital. A încercat să aprindă focul cu benzină

Un bărbat în vârstă de 77 de ani din comuna Valcău de Jos a ajuns la spital în stare gravă cu arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului după ce a aprins focul cu benzină. Alte două persoane, care i-au sărit în ajutor, sunt internate la spital.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, incidentul a avut loc în cursul zilei de marți – 4 octombrie, în jurul orei 17, când bătrânul a încercat să aprindă focul în centrala termică și a folosit benzină, moment în care i-a luat foc îmbrăcămintea. Două persoane, o femeie de 43 de ani și un bărbat în vârstă de 46 de ani, care i-au sărit în ajutor s-au ales și ei cu arsuri. Vârstnicul a suferit arsuri pe 80 la sută din suprafața corpului și a fost transportat cu elicopterul SMURD la un spital în județul Cluj. De asemenea, femeia, fiica vârstnicului, a fost transportată cu ambulanța la spital, iar bărbatul, vecinul victimei în încercarea de a stinge focul, a suferit arsuri la nivelul picioarelor. Și acesta a ajuns la spital unde i-au fost acordate îngrijiri de specialitate.
„În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii, cu exactitate, a cauzei și împrejurărilor în care s-a produs incendiul”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj.
Pentru a evita astfel de situații, oamenii legii reamintesc faptul că se interzice folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile (benzina, motorina etc.).

One Thought to “Bătrân din Valcău, în stare gravă la spital. A încercat să aprindă focul cu benzină”

Leave a Comment