Elev de la „Mihai Viteazul”, luat la pumni în incinta liceului

Un elev în clasa a XII-a, de la Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul” din Zalău, a fost bătut marţi la finalul cursurilor, de un adolescent înscris în clasa a XIII—a la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” (API), conflictul dintre cei doi fiind cauzat de gelozie. Totul a pornit de la faptul că băiatul bătut a sunat-o pe prietena agresorului pentru a-i cere câteva fotografii făcute la un majorat, lucru care l-a înfuriat pe acesta din urmă.
Directorul Liceului Tehnologic “Mihai Viteazul”, Florin Niste, a declarat că, însoţit de un prieten care este angajat ca bodyguard la o firmă de pază din oraş, adolescentul de la API a reuşit să treacă de portar şi să intre în unitatea de învăţământ cu intenţia de a-l bate pe elevul de 18 ani. “În jurul orei 14, cei doi i-au zis portarului că merg la secretariat şi au fost lăsaţi să între în şcoală. În schimb, au mers şi l-au căutat pe elevul nostru, iar când l-au găsit, elevul de la API l-a lovit, cerându-i să nu-i mai sune iubita. Elevul nostru a venit şi ne-a relatat ce s-a întâmplat, iar noi am chemat Poliţia. Cei doi au venit în şcoală cu intenţia de a-l lovi pe elevul nostru”, a declarat Florin Niste.
Potrivit sursei citate, “incidentul a fost unul nefericit, primul înregistrat în anul educaţional 2012 – 2013. Fata care este prietena adolescentului de la API a fost colegă în ciclul gimnazial cu elevul nostru, ea învăţând în prezent la Colegiul Naţional Silvania”.
Atât părinţii elevului agresat, cât şi ai agresorului au venit să discute cu conducerea Liceului Tehnologic “Mihai Viteazul”, partea vătămată fiind decisă să depună plângere la Poliţie.

Sancţionat contravenţional

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Polişie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a declarat că, deocamdată, nu a fost depusă o plângere referitor la incidentul respectiv. „Directorul Liceului Tehnologic Mihai Viteazul a anunţat cazul poliţistului de proximitate care răspunde de unitatea de învăţământ. Acesta s-a deplasat la faţa locului şi i-a identificat pe elevul agresat şi pe agresor şi i-a citat la Poliţie. Cei doi au fost audiaţi miercuri, iar agresorul a fost sancţionat contravenţional pentru provocarea de scandal în locuri publice, conform legislaţiei în vigoare. Elevul agresat nu a depus, deocamdată, plângere la Poliţie”, a declarat Tincuţa Dumuţa.
Potrivit legislaţiei în vigoare, orice agresiune fizică sau verbală şi orice faptă de natură să aducă prejudicii morale elevilor sau cadrelor didactice trebuie raportate Ministerului Educaţiei.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Marcel Lucaciu, a declarat că acesta este primul caz de violenţă şcolară înregistrat în anul de învăţământ curent, în judeţ.
Pentru a combate violenţa în şcoli, reprezentanţii învăţământului sălăjean au anunţat în repetate rânduri implementarea unor sisteme de siguranţă în unităţille de învăţământ, printre care se numără cartele de acces, camere de supraveghere video etc. Din păcate, în prea puţine cazuri aceste sisteme au luat fiinţă, nefiind puse în aplicare cel mai probabil din motive financiare.

Alte articole

4 Thoughts to “Elev de la „Mihai Viteazul”, luat la pumni în incinta liceului”

 1. Anonim

  Este Liceul Tehnologic şi nu Teoretic

 2. ion

  ar trebui exmatriculat ! mizerabilul !

 3. anionim

  ar trebui sa nu te bagi nici ala nui mai bun

 4. Anonim

  pai pa vremea lui Ceausescu cate batai erau intre licee ? a-ti uitat ?

Leave a Comment