Bărbat din Someş Odorhei ucis de o viespe

Un bărbat de 37 de ani, din Someş Odorhei, a decedat luni, 30 iunie, după ce a fost înţepat de o viespe, în timp ce culegea mere dintr-o livadă.
Părinţii au fost cei care l-au găsit şi au sunat imediat la numărul unic de urgenţă 112. Personalul de pe ambulanţa sosită la faşa locului a încercat manevre de resuscitate timp de o oră, însă victima, intrată în şoc anafilactic, nu a mai putut fi salvată.

„La faţa locului a intervenit o ambulanţă de la Jibou, echipajul găsind victima, în stop cardio-respirator, ca urmare a unei înţepături de insectă. Au fost efectuate manevrele de resuscitare timp de aproximativ o oră, timp în care s-a menţinut legătura cu medicul coordonator de la Zalău, aflat la o altă solicitare. În ciuda eforturilor, bărbatul nu a putut fi salvat, fiind declarat decesul”, a declarat dr. Ioan Cordea, purătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj.
Acesta este cel de-al doilea deces produs în doar o săptămână, ca urmare a înţepăturii de viespe. În 24 iulie, un bărbat de 43 de ani din Pericei a murit după ce a fost înţepat în zona capului şi a gâtului de un roi de viespi.

Leave a Comment