Bărbat arestat la domiciliu pentru şantaj

Un bărbat din Pericei, G. Csaba, a fost plasat în arest la domiciliu, duminică, 30 septembrie, sub acuzaţia de şantaj. Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, sălăjeanul şi-ar fi împrumutat un consătean cu o sumă de bani, înţelegându-se cu acesta să îi înapoieze, după o vreme, aceeaşi sumă.

Ulterior, însă, s-a răzgândit şi ameninţându-l cu violenţa i-a pretins să îi returneze mai mulţi bani decât îi dăduse. Cel împrumutat a făcut plângere la poliţie, iar oamenii legii au organizat sâmbătă, 29 septembrie, un flagrant, prilej cu care G. Csaba a fost prins în timp ce primea o parte din sumă.

Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore, pentru ca duminică, 30 septembrie, să-l aducă în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii şimleuani au dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile, perioadă în care inculpatul nu are voie să părăsească imobilul fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. De asemenea, trebuie să se prezinte în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat, să nu comunice cu persoana vătămată şi cu martorii din dosar. Încălcarea cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin pot determina înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, cu cea a arestării preventive.

Alte articole

Leave a Comment