Avertisment pentru distrugerea unui afiş electoral

Un minor în vârstă de 12 ani a fost pe cale să „uşureze” buzunarele părinţilor de o sumă frumuşică, după ce a fost prins,  zilele trecute, de poliţiştii locali zălăuani tocmai când distrugea un afiş electoral. Pentru această faptă, sancţiunea ajunge până la 1.000 de lei.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Zalăul, Lucian Trif, a declarat că băiatul a fost identificat de un echipaj de poliţie locală care asigura măsurile de ordine la panourile electorale din zona Astralis, din municipiu. „Pentru că este minor şi nu răspunde contravenţional, poliţiştii locali au sesizat părinţii acestuia. În cauză, au aplicat acestora o sancţiune contravenţională cu avertisment scris pentru încălcarea legislaţiei care reglementează distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod oricăror afişe ori anunţuri de propagandă electorală”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a listelor electorale, a platformelor-program afişate sau a oricăror alte afişe de propagandă electorală, precum şi afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise se sancţionează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei.
Poliţiştii locali vor desfăşura, pe toată durata campaniei electorale, acţiuni de supraveghere a locurilor special amenajate pentru afişaj electoral. Aceaste misiuni au fost repartizate poliţiştilor locali în urma constituirii dispozitivului de ordine şi siguranţă, alături de poliţişti şi jandarmi.

Alte articole

Leave a Comment