Avertisment oficial: Inspecția Muncii avertizează angajatorii sălăjeni că urmează controale “la sânge”

Inspecția Muncii avertizează angajatorii că, după 31 martie, va iniția acțiuni de control menite să sancționeze abaterile de la legislația în vigoare privind transferul contribuțiilor, spunând că ultima zi a lunii este termenul până la care toți angajatorii trebuie să transmită către REVISAL orice modificare a salariului de bază brut efectuată în contextul mutării CAS și CASS la angajat.

Avertismentul este transmis după ce, la începutul anului, inspectoratele teritoriale de muncă au mai verificat dacă angajatorii s-au supus noii reguli de transfer al contribuțiilor către angajați. În caz contrar, amenzile pregătite sunt cuprinse între 5.000 de lei și 10.000 de lei.

De ce este important: 31 martie 2018 este termenul până la care toți angajatorii trebuie să transmită în REVISAL orice modificare a salariului de bază brut efectuată în contextul mutării CAS și CASS la angajat.

Mai este important de știut că transferul contribuțiilor de la angajator la angajat era obligatoriu cu data de 1 ianuarie 2018, termenul de 31 martie fiind stabilit doar în ceea ce privește obligația de transmitere a datelor către REVISAL.

În acest context, Inspecția Muncii atenționează angajatorii asupra apropierii datei de 31 martie, termenul până la care aceștia trebuie să transmită către registrul general de evidență a salariaților (REVISAL) orice modificare a salariului de bază brut efectuată, în contextul mutării CAS și CASS la angajat.

Inspecția Muncii susține că, până la această dată, cea mai mare parte a contractelor individuale de muncă active au fost modificate prin majorarea salariilor, în contextul mutării CAS și CASS la angajat.

Conducerea instituției avertizează însă că, după 31 martie, va iniția acțiuni de control menite să sancționeze abaterile, respectiv dacă aceste majorări nu au fost transmise către REVISAL.

 

Leave a Comment