Avem doar două aparate drug test în județ

La nivelul județului Sălaj avem două aparate drug test în dotarea Inspectoratului de Poliție  Județean Sălaj (IPJ Sălaj). Informația a fost confirmată de Marius Anton Stupar – inspector șef al IPJ Sălaj. Pentru aceste aparate există suficiente materiale consumabile, astfel încât polițiștii rutieri să-și poată desfășura activitatea în condiții optime. Cu privire la modul în care această aparatură se folosește în prezent de către polițiști, inspectorul șef se declară mulțumit. Acesta spune că „întreg personalul, cu atribuții în domeniul depistării șoferilor care conduc sub influența substanțelor psihoactive, este instruit, pregătit și specializat pentru a desfășura activități în a-i depista pe cei care încalcă normele legale cu privire la consumul de substanțe interzise atunci când se află la volan”. Există și o veste bună, și anume că până la sfârșitul acestui an vor ajunge noi aparate drug test. Informația aceasta a fost primită deja de la București,  atâta doar că momentan nu se cunoaște nici data la care vor sosi noile aparate și nici cantitatea.

Legat de faptul că în Sălaj au fost înregistrate cazuri concrete în care aparatul drug test omologat indica un consum de droguri, în schimb analizele de sânge efectuate la spital au dovedit contrariul, Marius Anton Stupar a afirmat într-o conferință recentă de presă că aceste cazuri sunt reale. Până în prezent mai puțin de zece cazuri de acest fel au fost deja confirmate și ele se cunosc la nivel de instituție. E bine că se știe adevărul, e și mai bine că nu ni se ascund lucruri. Chiar și așa, apreciem că acesta este un nivel de eroare destul de ridicat, prin urmare considerăm că s-ar impune cât mai repede anumite măsuri de corecție, fie de înlocuire a acestor aparate, fie o eventuală îmbunătățire a capacității acestora de depistare a substanțelor interzise. Până la urmă, una e ca o persoană să fie bănuită sau suspectă de consum de droguri și alta e ca aceasta să fie nevinovată. Oare stresul, nervii, timpul pierdut al șoferilor până la spital și mai apoi timpul de așteptare până la primirea rezultatului de la IML, cine le decontează? Contează?

 

One Thought to “Avem doar două aparate drug test în județ”

  1. […] La nivelul județului Sălaj avem două aparate drug test în dotarea Inspectoratului de Poliție  Județean Sălaj (IPJ Sălaj). Informația a fost confirmată de Marius Anton Stupar – inspector șef al IPJ Sălaj. Pentru aceste aparate există suficiente materiale consumabile, astfel încât polițiștii rutieri să-și poată desfășura activitatea în condiții optime. Cu privire la modul în care această aparatură se folosește în prezent de către polițiști, inspectorul șef se declară mulțumit. Acesta spune că „întreg personalul, cu atribuții în domeniul depistării șoferilor care conduc sub influența substanțelor psihoactive, este instruit, pregătit… Citeste mai mult […]

Leave a Comment