Autorităţile sălăjene evaluează pagubele provocate de secetă

Situaţia privind problemele cauzate de secetă în judeţul Sălaj se agravează. Există zone în judeţ unde nu a plouat de câteva luni, iar fermierii spun că producţia agricolă riscă să fie compromisă. Acesta este motivul pentru care autorităţile sălăjene au trecut la evaluarea pagubelor provocate de lipsa apei.

Grupul de Suport Tehnic al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj pentru gestionarea secetei pedologice s-a întrunit vineri, în şedinţă extraordinară, pentru a analiza situaţia secetei ce afectează culturile agricole din comuna Bobota. În acesta context, prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a precizat faptul că a fost deja emis un ordin pentru organizarea comisiilor de constatare şi evaluare a pagubelor produse de fenomenele meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice la culturile agricole în cursul anului 2022. Una din comisiile astfel constituite va constata şi evalua pe teren pagubele înregistrate la culturile agricole din comuna Bobota, iar mai apoi, în funcţie de situaţia existentă la nivel judeţean, Direcţia Agricolă  va întocmi un raport centralizator privind calamităţile generate de seceta pedologică. Acest raport va sta la baza promovării şi finanţării acţiunilor şi măsurilor urgente de intervenţie în vederea înlăturării efectelor secetei, se arată într-un mesaj al Instituţiei Prefectului Sălaj.

3 Thoughts to “Autorităţile sălăjene evaluează pagubele provocate de secetă”

  1. […] Situaţia privind problemele cauzate de secetă în judeţul Sălaj se agravează. Există zone în judeţ unde nu a plouat de câteva luni, iar fermierii spun că producţia agricolă riscă să fie compromisă. Acesta este motivul pentru care autorităţile sălăjene au trecut la evaluarea pagubelor provocate de lipsa apei. Grupul de Suport Tehnic al Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj pentru gestionarea secetei pedologice s-a întrunit vineri, în şedinţă extraordinară, pentru a analiza situaţia secetei ce afectează culturile agricole din comuna Bobota. În acesta context, prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma,… Citeste mai mult […]

  2. O mică comparație

    Seceta se combate cu sisteme de irigații, regimul comunist a irigat 4 milioane de hectare. A construit nenumărate lacuri de acumulare la Porțile de Fier, Bicaz, pe Argeș, pe Olt, Lotru, Someș, Siret etc. Chiar și în Sălaj urma să se construiască o hidrocentrală pe Someș, la Răstoci. În schimb, democrații țin ședințe și dau slujbe !

  3. Anonim

    Dar de ce nu se&au adunat autoritățile județene la marginea unei tarlale cu porumb, unde să-l invite și pe IPS Petroniu, să ridice niște rugâciuni pentru ploaie. Și dacă Dați Toma conducea grupul, rugăciunile puteau fi spuse și în ungurește.

Leave a Comment