Autorităţile iau măsuri pe durata caniculei

Prefectul județului a convocat vineri, 4 august, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea stabilirii măsurilor necesare pentru combaterea efectelor generate de codul roșu de caniculă, valabil până duminică, 6 august.
În acest context, au fost dispuse o serie de măsuri, printre care monitorizarea surselor de apă în vederea asigurării necesarului de consum pentru populație, pregătirea camerelor de urgență din unitățile medicale pentru un flux crescut de pacienți şi suplimentarea numărului de echipaje de ambulanță în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean. De asemenea, s-a decis instalarea și monitorizarea de către primării a punctelor de prim ajutor și de distribuție a apei potabile, amplasate la nivelul localităților şi restricționarea traficului greu mai mare de 7,5 tone, în conformitate cu decizia Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
În perioada de cod roşu, vor fi intensificate controalele efectuate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj pentru verificarea respectării prevederilor legale de către angajatori, în contextul temperaturilor extreme, iar organizatorii de evenimente sportive, culturale, comerciale vor fi informaţi cu privire la emiterea avertizării meteorologice de caniculă pentru luarea măsurilor adecvate.
De asemenea, a fost emis unui set de recomandări pentru unitățile administrativ-teritoriale; În acest sens, se va solicita suspendarea eliberării permiselor de lucru cu focul pentru a evita pericolul izbucnirii de incendii.

 

Alte articole

Leave a Comment