Autorii jafului de la Şărmăşag au acţionat ca-n filme, înarmaţi cu revolver, bâtă şi un cuţit

Trei sălăjeni bănuiţi a fi autorii jafului armat de la Şărmăşag au fost arestaţi preventiv vineri, 18 august, pentru 30 de zile. Este vorba despre Daniel Rareş Gorgan, Marinel Florin Iancău şi minorul G.G.I., cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, toţi trei din Derşida, comuna Bobota, şi care, spun poliţiştii, au jefuit barul Caminero din Şărmăşag. „Din cercetările efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale împreună cu poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Şărmăşag s-a stabilit faptul că trei persoane necunoscute, cu fețele acoperite, cu măști și care aveau asupra lor obiecte contondente (bâtă, cuțite și un pistol tip revolver), au pătruns în local și, sub amenințare, dar fără a agresa fizic persoanele aflate în locul menționat, au sustras 1.500 de lei, trei telefoane mobile și trei doze de energizant. Suma sustrasă provenea din încasări, iar telefoanele mobile aparțineau celor două persoane care se aflau în local – o angajată a localului și o femeie din localitate”, a declarat vineri, 18 august, în cadrul unei conferinţe de presă, comisarul şef de poliţie Miron Aurel Ştirb, adjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj. Oamenii legii au luat urma tâlharilor, astfel că în cursul zilei de joi, 17 august, în urma unor percheziţii domiciliare, trei tineri din Derşida au fost reţinuţi pentru 24 de ore, la locuinţa unuia dintre aceştia fiind găsit un pistol tip revolver, fără muniţie. Potrivit reprezentanţilor IPJ Sălaj, aceasta este o armă din categoria celor neletale, dar care necesită autorizare în vederea deținerii.

Comisarul şef de poliţie Cosmin Mureşan, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, a adăugat că suspecţii şi-au premeditat fapta şi au încercat să îşi ascundă urmele, echipându-se cu mănuşi, pentru a fi siguri că nu lasă amprente prin bar, şi-au acoperit capul, inclusiv ceafa, cu glugi şi măşti tip Anonymus, şi au venit înarmaţi. „Se efectuează expertiza revolverului, pentru a stabili dacă este vorba despre unui autentic, funcţional. Din probele administrate până în prezent, rezultă că a fost introdus în ţară ilegal din străinătate, de către unul dintre suspecţi”, a mai spus Mureşan.

Şapte tâlhării în şapte luni

Potrivit statisticilor IPJ Sălaj, în perioada 1 ianuarie-1 august, în judeţ au fost sesizate şapte infracțiuni de tâlhărie, trei în mediul urban și patru în mediul rural. Ca mod de operare, patru dintre acestea au fost prin smulgere de obiecte, iar după modul producerii, trei au fost comise în locuinţe. Nu au fost înregistrate tâlhării asupra factorilor poştali, transportatorilor de valori sau în unităţile bancare.

Având în vedere că tâlhăria este o problemă socială gravă care pune în pericol însăși viața persoanei, poliţiştii recomandă cetăţenilor să evite deplasările pe trasee aflate în zone mai puțin circulate. „Dacă din diverse motive trebuie să circulați după lăsarea întunericului, ocoliți locurile neiluminate ori în care se află unități cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice”, spun poliţiştii. Aceştia mai recomandă sălăjenilor să nu afişeze ostentativ obiectele de valoare, să nu se lăude persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le au asupra lor sau acasă şi nici să permită persoanelor străine să le intre în locuinţe, indiferent de motivele evocate. „Închideți ușa imobilului și protejați imobilul cu un interfon. Dacă sunteți agresați, nu aveți rețineri în a țipa și chiar a riposta fizic. O astfel de reacție îl poate determina pe agresor să va lase în pace și să părăsească imobilul. De asemenea, recomandăm montarea sistemelor de supraveghere. Încercați să rețineți cât mai multe semnalmente ale autorului și anunțați imediat Poliția”, subliniază oficialii IPJ Sălaj.

Alte articole

2 Thoughts to “Autorii jafului de la Şărmăşag au acţionat ca-n filme, înarmaţi cu revolver, bâtă şi un cuţit”

  1. Anonim

    Felicitari! Unde sunt comentatorii de la celalalte articole legate de politie, care tot timpul au ceva de comentat?

  2. Cristi Martin

    Comentatori care stau sub paturica acasa si gasesc nod in papura oricui! Au fost atatea posturi libere, de ce nu s-au inscris daca tot considera ca altii nu fac treaba? Sa intre in politie si sa faca ei treaba mai buna! Felicitari politistilor. Remarc in fotografie ca apare si Maria Cristea, o fata de mare bun simt și o profesionista. Si frumoasa, de ce sa nu recunosc. Bravo tuturor.

Leave a Comment