Au provocat accidente rutiere şi au fugit de la locul faptei

Aproape 30 de accidente de circulaţie în care autorii au fugit de la locul faptei s-au produs de la începutul anului şi până în prezent, pe raza județului Sălaj, potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sălaj. În toate cazurile, cei vinovaţi au fost identificaţi ulterior.
Din totalul accidentelor, 11 au fost grave, soldate cu un mort, 10 răniţi grav şi unul uşor, şi 16 accidente uşoare, soldate cu 16 răniţi.

Ultimul eveniment rutier de acest gen s-a produs duminică, 14 octombrie, în jurul orei 22, pe Drumul Naţional 1C, în localitatea Dăbîceni. Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că un adolescent de 20 de ani, din judeţul Maramureş, în timp ce conducea autoturismul pe direcţia Dej-Baia Mare, a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Gîlgău. În urma impactului, acesta din urmă a fost proiectat într-un alt autoturism, care circula regulamentar în faţa, condus de un tânăr de 25 de ani. După producerea evenimentului, adolescentul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea Poliţiei, fiind identificat ulterior. Evenimentul s-a soldat cu rănirea gravă a şoferului din Sălaj.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru infracţiunile de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor şi vătămare corporală din culpă, fapte prevăzute de Codul Penal

Oamenii legii reamintesc conducătorilor auto că părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului atunci când în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale; conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului; conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie, sau când victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Alte articole

Leave a Comment