Au păcălit două instituții de credit pentru 10.000 de lei

Doi bărbați vor fi aduși în fața magistraților Judecătoriei Zalău, într-un dosar în care sunt acuzați de către procurori că au înșelat două instituții financiare nebancare cu scopul de a obține credite de peste 10.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, Silviu Mihai Marinescu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată și două infracțiuni de complicitate la înșelăciune. Anchetatorii susțin că în luna septembrie a anului trecut, cel dintâi a falsificat o adeverință de venit, pe care a înmânat-o lui Dan Ghiuruțan, pentru a o folosi la inducerea în eroare a SC Cetelem IFN SA. Cu ajutorul documentului contrafăcut, inculpatul din urmă a indus în eroare instituția financiară pretinzând că este angajat al Krysos SRL Oradea, pentru a obține un credit în valoare de 4.999 de lei. Bărbatul nu a rambursat integral împrumutul, prejudiciind, astfel, partea vătămată.

O lună mai târziu, Silviu Mihai Marinescu a falsificat o altă adeverință de venit, pe care a înmânat-o lui Ghiuruțan, pentru a păcăli o altă instiție de credit. Este vorba despre Unicredit Consumer Financing IFN București, societate pe care Dan Ghiuruțan a indus-o în eroare cu privire la calitatea lui de angajat al companiei mai sus amintite. În acest fel, bărbatul a reușit să obțină un credit de 5.196,14 lei, care nu a fost rambursat integral.

Procesul celor doi se află pe rolul Judecătoriei Zalău.

Alte articole

Leave a Comment