Atenție la substanțele pentru protecția plantelor! Produse fitosanitare expirate, confiscate de poliţişti

Zeci de produse pentru protecția plantelor constând în: erbicide, fungicide, pesticide și insecticide cu termen de valabilitate expirat au fost confiscate de polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj.

Produsele, ieșite din termenul de valabilitate – devenite astfel deșeuri periculoase, erau expuse la vânzare pe rafturile unor magazine de profil din localitățile Panic și Surduc.

Acestea au fost descoperite în cadrul unei acțiuni „Fitos 2023”, care s-a desfășurat în cursul acestei săptămâni la nivel național.

Produsule neconforme, pentru care administratorii firmelor nu au luat măsuri pentru eliminarea acestora, printr-un operator economic autorizat în acest sens, au fost confiscate urmând a fi neutralizate, iar administratorii celor două societății s-au ales cu dosare penale.

2 Thoughts to “Atenție la substanțele pentru protecția plantelor! Produse fitosanitare expirate, confiscate de poliţişti”

  1. […] Zeci de produse pentru protecția plantelor constând în: erbicide, fungicide, pesticide și insecticide cu termen de valabilitate expirat Citeste mai mult […]

  2. […] Zeci de produse pentru protecția plantelor constând în: erbicide, fungicide, pesticide și insecticide cu termen de valabilitate expirat  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment