Atenţie, cad stânci! Trafic rutier îngreunat la limita judeţelor Sălaj şi Maramureş

Traficul rutier pe DJ 109F, între Poiana Blenchii şi limita cu judeţul Maramureş, este pus în pericol din cauza căderilor de stânci de pe versant, ca urmare a fenomenului de îngheţ-dezgheţ.
Stâncile dislocate în cursul nopţii de 21 spre 22 februarie au ajuns pe partea carosabilă, şi au blocat un sens de mers. Bolovanii au fost îndepărtaţi de pe drum de către angajaţi de la SC Drumuri şi Poduri SA Maramureş, care au intervenit cu un utilaj. Având în vedere situaţia de urgenţă produsă, prefecţii judeţelor Sălaj şi Maramureş au numit prin ordin comisii mixte care s-au deplasat în zona afectată de căderile de stânci.

„Prin ordin al prefectului judeţului Sălaj şi al prefectului judeţului Maramureş s-a constituit comisia mixtă privind verificarea în teren a evaluării efectelor produse de fenomenul de reactivare a căderilor de bolovani pe sectorul de drum judeţean 109F, Poiana Blenchii-limită cu judeţul Maramureş. Comisia s-a deplasat în teren şi a constat că la kilometrul 10+370 s-au produs căderi de bolovani. Sunt formaţiuni de bolovani şi stâncă masive, amplasate pe versantul vestic, la o distanţă de aproximativ 100 de metri de drumul judeţean, respectiv pe partea opusă cursului de apă”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Sălaj.
În aceste condiţii, autorităţile au dispus luarea următorarelor măsuri: montarea de panouri de avertizare privind căderile de stâncă, montarea de indicatoarea pentru limitarea vitezei la 30 km/oră. De asemenea, au stabilit că se impune elaborarea unor măsuri de specialitate care să stabilească soluţii pe termen lung, şi anume expertiza tehnică, devize estimative, studii geo şi topografice, a mai precizat sursa citată.
Până la punerea în siguranţă, administratorii drumului – Consiliul Judeţean Sălaj şi SC Drumuri şi Poduri SA Maramureş – vor monitoriza permanent sectorul de drum.

Alte articole

Leave a Comment