Astăzi de la ora 13, Ziua Naţională a României va fi sărbătorită la Zalău

Ziua Națională a României va fi marcată în municipiul Zalău și orașul Șimleu Silvaniei prin parade militare cu tehnică și trupe, conform următorului program: orașul Șimleu Silvaniei – duminică, 1 Decembrie – ora 9.00 și municipiul Zalău – duminică, 1 Decembrie – ora 13. Activitățile sunt organizate cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, Primăriei municipiului Zalău, Primăriei orașului Șimleu Silvaniei și a structurilor Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Interne. De precizat este faptul că Ziua Națională a României a fost marcată sâmbătă – 30 noiembrie și în orașul Jibou.
”Vă așteptăm în număr cât mai mare ca împreună, cu emoție și respect, să aniversăm împlinirea idealului înaintașilor noștri – MAREA UNIRE”, au precizat organizatorii.

Traficul rutier – blocat

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor restricționa traficul în municipiul Zalău. Astfel, circulația rutieră va fi blocată în intervalul 12:00 – 14:30, pe următoarele sectoare de drum public: bulevardul Mihai Viteazul, de la intersecția cu strada Tudor Vladimirescu (stația de autobuz de la Perla), până la intersecția cu Piața Iuliu Maniu (Magazin Universal Silvania); strada 9 Mai – de la intersecția cu bulevardul Mihai Viteazul (zona Ceas), până la Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.
De asemenea, circulația rutieră va fi restricționată în fața Bibliotecii Județene ”Ioniță Scipione Bădescu”, pe partea stângă, în zona stației de autobuz din Piața Iuliu Maniu, până la intrarea pe strada Andrei Șaguna, unde vor fi garate autospecialele militare.
În zona Galeriile Meseș a fost blocat accesul în parcare pentru montarea scenei, începând de sâmbătă, 29 noiembrie, ora 13:30, până duminică, 1 Decembrie – ora 15, iar  în intervalul orar în care va fi blocată circulația rutieră, transportul public local de persoane va fi deviat. În intervalul orar în care va fi blocată circulația rutieră, în intersecțiile din zona centrală, bulevardul Mihai Viteazul, semafoarele vor fi comutate pe culoarea galben intermitent.

Alte articole

5 Thoughts to “Astăzi de la ora 13, Ziua Naţională a României va fi sărbătorită la Zalău”

 1. Anonim

  cu un prefect UDMR.

 2. Anonim

  Vegh Alexandru în ce calitate / funcție era prezent ?

 3. Vlad

  La Simleu o mare rusine pentru cei care s-au cocotat la conducerea orasului: ca oficialitati nu se pot numi. La Centrul National de Informare si Promovare Turistica troneaza un drapel tricolor rupt si decolorat de toata jena. Oare nu erau obligati prin lege sa arboreze un drapel corespunzator.???, sau era prea aproape de cetatea
  S. Bathory si sa nu deranjeze cumva. Monumentul din cetate este acoperit sa nu se poata vedea incriptia. Sa nu uitam ca la Ardud SM pe turnul cetatii troneaza in permanenta tricolorul romanesc .La Simleu…..fara comentarii… Primaria arata ca intr-o zi oarecare cu aceleasi insemne nu pregatita pentru Ziua Nationala. Pe zona centrala, si mai ales in parcul central nici urma de drapele. Acolo nu era Ziua Nationala??? Chiar asa va este rusine de Sarbatoarea Nationala si de acasta tara care totusi va plateste acele salarii ………….???? Sau poate nu ati mai avut bani dupa zilele S.Bathory.??? RUSINE RUSINE RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Comment