Artistul sălăjean Flavius Lucăcel expune la Cannes

Pictorul, poetul și dramaturgul sălăjean Flavius Lucăcel expune la Cannes o serie de lucrări menite să transpună prin artă povestea vinului. Lucrările artistului vor avea în centrul atenției picturi pe doage vechi.

Expoziția va avea loc marți, 27 septembrie, la ora locală 18 și va fi găzduită de „Black Sails -Taverna piraților de bucătarul LeChat” din Cannes. Vizitatorii sunt invitați să descopere o altfel de lume a vinului, o poveste pictată pe doage vechi, o lume în care strugurii sunt culeși, iar apoi frământați cu picioarele pentru a stoarce mustul. Lucrările lui Flavius Lucăcel vor fi expuse într-o atmosferă muzicală aparte, creații ale compozitorului și pianistului canadian David Simon Hodos, muzica artistului având ca tematică istoria vinului. David Simon Hodos este pianist, interpret și compozitor, s-a născut la Montreal, a luat lecții private de pian cu profesoara Yoana Petkova și a fost admis la Preconservatorul de Musique de Montreal. A compus peste 25 de piese muzicale clasice și moderne de la vârsta de 8 ani, a compus muzica pentru proiectul audiovizual „Canada Goes Pop” finanțat de Consiliul Canadian de Artă, a creat canalul de youtube muzical pentru copii „Poșnițe de hârtie și cântece de leagăn” , a participat la ateliere organizate de Festivalul Internațional de Jazz Transilvania 2021 în colaborare cu muzicianul german Sebastien Studnitsky și este implicat în multe alte proiecte.

Flavius Lucăcel, omul, pictura și teatrul

Născut în localitatea sălăjeană Aluniș, Flavius Lucăcel este un pictor, poet și dramaturg cu numeroase expoziții la activ și totodată dramaturg jucat și publicat, un polivalent greu de prins într-o formulă. A publicat 13 volume de teatru, a fost nominalizat pentru Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă a anului 2015, a obținut numeroase premii, printre care Premiul „Piesa anului” conferit de Clubul Dramaturgilor din Bucureşti, Premiul „Radu Stanca” al Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România sau Premiul „Negoiţă Irimie” al Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor. A prezentat o serie de spectacole-lectură și are la activ numeroase proiecte expoziționale. În ultimele trei decenii, Flavius Lucăcel a câștigat numeroase premii în poezie, joacă, pictură, expoziții personale. Ultima sa expoziție internațională majoră, intitulată Silvania del Eden, a avut loc în iunie 2022, în Spania. Expoziția pictorului sălăjean se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, iar sponsori sunt Lecom, Spornic și CreArt.

3 Thoughts to “Artistul sălăjean Flavius Lucăcel expune la Cannes”

  1. […] Pictorul, poetul și dramaturgul sălăjean Flavius Lucăcel expune la Cannes o serie de lucrări menite să transpună prin artă povestea vinului. Lucrările artistului vor avea în centrul atenției picturi pe doage vechi. Expoziția va avea loc marți, 27 septembrie, la ora locală 18 și va fi găzduită de „Black Sails -Taverna piraților de bucătarul LeChat” din Cannes. Vizitatorii sunt invitați să descopere o altfel de lume a vinului, o poveste pictată pe doage vechi, o lume în care strugurii sunt culeși, iar apoi frământați cu picioarele pentru a stoarce mustul.… Citeste mai mult […]

  2. […] Pictorul, poetul și dramaturgul sălăjean Flavius Lucăcel expune la Cannes o serie de lucrări menite să transpună prin artă povestea vinului. Lucrările artistului vor avea în centrul atenției picturi pe doage vechi. Expoziția va avea loc marți, 27 septembrie, la ora locală 18 și va fi găzduită de „Black Sails -Taverna piraților de bucătarul LeChat” din Cannes. Vizitatorii sunt invitați să descopere o altfel de lume a vinului, o poveste pictată pe doage vechi, o lume în care strugurii sunt culeși, iar apoi frământați cu picioarele pentru a stoarce mustul.…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment