Aproape opt miliarde de lei vechi strânși de Poliția de la contravenienți, în doar două săptămâni

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj a luat măsuri suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2018. Peste 160 de infracţiuni au fost constatate şi 3.211 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, valoarea acestora ridicându-se la 785.991 lei.  

De la începutul lunii iunie, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj acționează cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pe perioada sezonului estival 2018.

Polițiștii din cadrul structurilor de ordine publică şi rutieră acţionează în dispozitivele de ordine și siguranță publică, iar de la 1 iunie şi până la data de 17 iunie au constatat 161 de infracţiuni, din care 39 la regimul circulaţiei rutiere, 64 contra patrimoniului (furturi, distrugeri), iar diferenţa au constituit alte genuri de infracţiuni, şi au surprins în flagrant 42 de persoane.

În perioada de referinţă, oamenii legii au aplicat 370 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea normelor de conviețuire socială prevăzute de Legea 61/1991 republicată. Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Poliției Române.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au acționat la nivel judeţean, în urma abaterilor constatate fiind aplicate 2.736 de sancțiuni, din care 17 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 809 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar diferenţa au constituit alte abateri. Totodată au fost reţinute 142 de permise de conducere (47 pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv) şi 60 de certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 785.991 lei, ceea ce reprezintă aproape opt miliarde de lei (în bani vechi) în doar două săptămâni.

 

Alte articole

2 Thoughts to “Aproape opt miliarde de lei vechi strânși de Poliția de la contravenienți, în doar două săptămâni”

  1. Radarele fixe din Zalau

    daca politia si mai ales primaria Zalau, at dori sa fie o mai buna siguranta in traficul din Zalau, at fi dat drumul la cele 5 radare fixe din oras !
    dar cum incompetent, coruptia si prostie este la putere in tara asta, nu merita decat sa ne rugam sa se sparga odata buba si sa-i spoanzuram pe toti politicieni si numititi lor in functii

  2. FERI

    MILITIENI SUNT FOARTE HARNICI , TRANSPIRA DE HARNICI CE SUNT, MAI ALES CAND MAI ADUC O MASINA DIN GERMANIA , MAI CARA CEVA BALAST DE ASTEA DE A MILITIEI ROMANE DE AN 2018

Leave a Comment