Aproape 1.000 de pietoni indisciplinați, arși la buzunare de polițiști

Nu mai puțin de 986 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pietonilor indisciplinați din Sălaj de către polițiști. Și asta în primele șase luni ale anului în curs, în periaoda ianuarie-iunie, atât pentru traversare neregulamentară, cât și pentru deplasarea necorespunzătoare pe drumul public. De asemenea, din vina pietonilor, în perioada amintită, pe drumurile din județ s-au produs 18 accidente de circulație, în urma cărora o persoană şi-a pierdut viaţa, patru au fost rănite grav şi alte 13 persoane au fost rănite uşor.

Atenţie pietoni!

Pe această cale Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj reamintește câteva sfaturi de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în postura de pieton. Trebuie să circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public. De asemenea, trebuie să traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat că din ambele sensuri nu se apropie niciun autovehicul. Respectaţi culorile semaforului electric! Nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii! Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

foto cu caracter informativ

2 Thoughts to “Aproape 1.000 de pietoni indisciplinați, arși la buzunare de polițiști”

  1. […] Nu mai puțin de 986 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pietonilor indisciplinați din Sălaj de către polițiști. Citeste mai mult […]

  2. cetatean

    Trebuie sanctionati/educati prin amenzi cei care trec prin locuri nepermise. Zilnic pe bulevard trec pietonii pe unde ii taie capul, ei „se grabesc”, chipurile.

Leave a Comment