Apelurile de prim ajutor, în topul solicitărilor ISU Sălaj

Pompierii de la subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” Sălaj au fost solicitaţi, în săptămâna 26 februarie-4 martie, să intervină la 72 de evenimente, au transmis reprezentanţii instituţiei, într-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, 61 dintre intervenţii au vizat acordarea primului ajutor calificat de către echipajele SMURD, cele mai frecvente solicitări fiind axate pe traumatisme şi diverse afecţiuni medicale. Celelalte intervenţii au fost făcute pentru nouă cazuri de incendii, salvarea unui animal, respectiv îndepărtarea ţurţuri la pasarela Voievod Gelu din Zalău.

În ceea ce priveşte incendiile care au avut loc săptămâna trecută, oficialii ISU Sălaj susţin că majoritatea au avut drept cauză probabilă coşurile de fum necurăţate. Pentru a gestiona cu eficienţă situaţiile neplăcute cu care cetăţenii se pot confrunta în această perioadă, ISU „Porolissum” recomandă verificarea sobelor, centralelor termice şi a coşurilor de evacuare a fumului şi gazelor fierbinţi, pentru a preveni eventualele incidente cauzate de defecţiuni tehnice şi evitarea inhalării de fum şi gaze toxice; utilizarea mijloacelor de încălzire fără defecţiuni sau improvizaţii pentru încălzirea locuinţelor; amplasarea mijloacelor de încălzire departe de materialele combustibile. În plus, nu trebuie suprasolicitată instalaţia electrică din locuinţe ori de la locul de muncă.

Leave a Comment