Apel disperat al familiilor celor patru studente decedate în tragicul accident de la Jibou

Apărătorii familiilor studentelor care au murit în teribilul accident de la Jibou, din mai 2018, caută martori la accident.

Pe centura ocolitoare a orașului Jibou, în 17 mai 2018, a avut loc un teribil accident rutier, în urma căruia și-au pierdut viața patru studente de la UTCN, autoturismul în care se aflau fiind lovit de tren. Acum, avocații vor să discute cu martorii care ar putea spune dacă semnalele acustice și luminoase de la nivelul căii ferate din Jibou funcționau corespunzător. „Tragedia în care au decedat cele patru tinere a șocat o țară întreagă și a lăsat în doliu familiile îndurerate, care nici până în ziua de astăzi nu și-au găsit liniștea. Deși la momentul producerii accidentului au existat în mediul virtual zeci de persoane care au acuzat funcționarea necorespunzătoare a semnalelor acustice și luminoase de la nivelul căii ferate din Jibou, până în ziua de astăzi nu s-a găsit niciun martor care să fi putut oferi informații relevante asupra acestor afirmații”, afirmă avocatul Mădălina Dascăl.

„Mai mult decât atât, aceleași acuze cu privire la funcționarea necorespunzătoare a semnalelor de la aceeași cale ferată continuă să apară în mediul public chiar și acum, după mai bine de un an de la accidentul din Jibou. Întrucât familiile victimelor implicate în tragicul accident doresc cu disperare aflarea adevărului, facem apel la toate persoanele care ar putea oferi informații relevante asupra acestui subiect, care să ajute familiile victimelor implicate să afle dacă în ziua respectivă, 17 mai 2018, semnalele acustice și luminoase de la nivelul căii ferate din Jibou, funcționau corespununzător”, este apelul familiilor, preluat de monitorulcj.ro.

După tragicul accident, pe numele Sandei Ungur, tânăra absolventă a Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a început o cercetare penală pentru ucidere din culpă. Sanda nu și-a amintit nimic din cele întâmplate în momentul producerii accidentului, fiind în stare de șoc după ce a aflat despre decesul celor patru fete, Sara, Mădălina, Maria și Claudia. Ele se întorceau de la Cluj-Napoca, acolo unde participaseră tocmai la festivitatea de absolvire.

Leave a Comment