Angajaţii TenarisSilcotub ies din nou în stradă

Nemulţumiţi de lipsa de reacţie a conducerii companiei Tenaris după marşul-miting de marţi, 31 iulie, angajaţii fabricii de ţevi fără sudură se pregătesc de un nou protest. De această dată, ei vor ieşi în stradă împreună cu membrii familiilor lor, pentru a trage un nou semnal de alarmă cu privire la salariile prea mici pe care le primesc.
Mitingul la care şi-au anunţat participarea circa 1.000 de persoane va avea loc duminică, 5 august, între orele 14 şi 18, pe platoul de marmură din faţa Prefecturii Sălaj. „Revendicarea noastră majoră este recunoaşterea de către angajatorul TenarisSilcotub Zalău a condiţiilor de muncă din metalurgie printr-o salarizare corectă a muncitorilor”, ne-a declarat Alexandru Rus, preşedintele Sindicatului „Metalurgistul” Zalău. Potrivit acestuia, pe lângă salariaţii sindicalişti şi membrii familiilor lor, la protest vor participa, în semn de solidiaritate, şi colegi din alte sindicate.
Acesta este cea de-a doua manifestaţie organizată în doar o săptămână de către lucrătorii de la Silcotub, după ce marţi, 31 iulie, circa 300 de oameni au mărşăluit pe Bulevardul Mihai Viteazul şi apoi au luat parte la un miting pe platoul central.

Alte articole

7 Thoughts to “Angajaţii TenarisSilcotub ies din nou în stradă”

 1. Anonim

  GREVA FOAMEII CU PAUZA DE KETCHUP

 2. Anonim

  Si totul din vina psd-ului pt.ca a marit salariile bugetarilor.Ex: femeie de serviciu in primarie 2200lei,sofer masina primarie 2500 lei , cat un muncitor ce lucreaza 3 sch in Silcotub.Sper ca la Michellin muncitorii iau notite de la cei din Silcotub.

  1. Anonim

   Acuma hotarati-va pentru ce protestati ! Sa scada guvernul salariile bugetarior sau cum ar fi normal sa va plateasca patronatul cu salarii ,daca nu ca in occident macar cu o leafa decenta !

 3. Anonim

  Cpnducerea Silcotub de la Bucuresti si cea de aici subt deja cunoscute prin lipsa de comunicare, raspunsuri seci, lipsa de solutii si nesimtire. Salajeni! Iesiti in strada si nu va mai intoarceti in sectii pentru aceste salarii MIZERE. Metalurgia e o ramura feosebit de grea, cu grad inalt de risc de boala si mortalitate prematura! Isi bat joc de voi si TAC ca sobolanii, mereu! Spuneti stop sclaviei! Chiar nu se mai poate!

 4. Anonim

  Bă, io ce să vă fac, în regimul socialist ţevarii aveau salarii foarte bune. pe unii io mâncat însă în cur de revoluţie şi, iată rezultatele. Un ţevar este departe de salariul unein femei de serviciu de la spital !

 5. eu

  peste tot e greu dar macar sunt platiti nu muncesc doar sa supravietuiasca!! in celelalte tari in metalurgie au salarii ce depasesc 3 mii de euro!!! diferenta e ca de la cer si pamant!!!

 6. observator

  Dupa mineri e cea mai grea ramura, metalurgia ,asa ca ar fi bine sa fie platiti dupa munca lor ce merita ,nu cu ce i scot ei ochii,maruntisuri ,firimituri!!!

Leave a Comment