Amenzi uriașe în Poiana Blenchii . Primăria, amendată de Garda de Mediu

Trei sancțiuni contravenționale de peste 50.000 de lei au fost aplicate de comisarii Gărzii de Mediul (GM) Sălaj în comuna Poiana Blenchii. Acestea au fost “încasate” de primăria comunei, dar și de cetățeni iresponsabili care au abandonat cantități seminificative de deșeuri pe un drumul comunal, aflat în vecinătate unui râu din comună.

Potrivit reprezentanților GM Sălaj, la începutul lunii în curs, în baza unui ordin emis de prefectul județului, comisarii instituției, alături de reprezentanții  Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj și Garda Forestieră Sălaj au efectuat un control privind modul în care au fost salubrizate cursurile de apă în comuna Poiana Blenchii. În urma acțiunii s-a constat că la intrarea în localitate, pe un drum comunal ce duce pe malul stâng al pârâului Poiana, într-o zonă de protecție, au fost abandonate cantități semnificative de deşeuri: deşeuri din construcții şi demolări, plăci din azbociment, deşeuri plastice, sticle, ambalaje, vegetale, menajere etc. “În urma verificărilor s-a constatat că deşeurile sunt abandonate atât de persoane fizice, cât şi de Primăria comunei Poiana Blenchii”, au precizat reprezentanții GM Sălăj.

Astfel, pentru abandonarea deşeurilor au fost aplicate sancțiuni contravenționale mai multor persoane, dar și primăriei, în valoare de 6.000 de lei, respectiv 40.000 de lei. De asemenea, pentru neluarea măsurilor de salubrizare, proprietarilor terenurilor unde au fost abandonate deșeurile s-au ales cu amenzi în valoare de 6.000 de lei. În total sancțiunile aplicate au fost în valoare de 52.000 de lei.

Deşeurile identificate urmează să fie colectate şi predate unui operator autorizat în baza formularelor de transport până la jumătatea lunii viitoare.

 

2 Thoughts to “Amenzi uriașe în Poiana Blenchii . Primăria, amendată de Garda de Mediu”

  1. Doru

    Numa cu bota, numa asa merge la romani!

  2. Anonim

    puteti si la zalau la iesire din ortelec

Leave a Comment