Amenzi de peste 100.000 de lei aplicate pietonilor, în şase luni

Polițiștii rutieri au acționat ]n primul semestru al acestui an, în tot județul, pentru depistarea pietonilor care nu respectă regulile de circulație. Au fost desfăşurate 58 de activităţi, în urma cărora au fost aplicate 715 sancțiuni contravenționale, atât pentru traversare neregulamentară, cât și pentru deplasarea necorespunzătoare pe drumul public.

Valoarea sancţiunilor se ridică la suma de 101.790 lei.

De asemenea, din vina pietonilor,  în perioada analizată, pe drumurile din județ s-au produs nouă accidente grave de circulație, soldate cu trei morţi  şi şase răniţi grav.

Poliția recomandă:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă reaminteşte câteva sfaturi de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în postura de pieton, pentru a nu ajunge în cea de victimă: circulaţi numai pe trotuare iar în lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public; traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul; respectaţi culorile semaforului electric; nu vă angajaţi în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii. Fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada. Comportamentul dumneavoastră în calitate de pieton are urmări directe şi asupra celorlalţi participanţi la trafic!

 

 

 

Alte articole

2 Thoughts to “Amenzi de peste 100.000 de lei aplicate pietonilor, în şase luni”

  1. Anonim

    90 % din pietoni sunt prosti si needucati …

  2. Procentul de 90% se aplica in egala masura si soferilor

    care te agreseaza in trafic, nu cedeaza trecerea, nu semnalizeaza, vorbesc la telefon, etc…Doar n-ar fi pietonii mai altfel decat soferii. Romani suntem cu totii.

Leave a Comment