Alin Gâmbuluț, jibouanul care a urcat în vârf de munte pentru a ajuta români izolați

Jibouanul Alin Gâmbuluț a devenit cunoscut în România nu doar pentru că repară și modifică tot ceea ce înseamnă modele ale producătorului „Jeep”, ci și pentru implicarea în misiuni de salvare și ajutorare a persoanelor rătăcite în munți, acolo unde doar mașinile de teren performante pot ajunge. De această dată, Alin a fost voluntar în misiunea Asociației Energia Inteligentă de a transporta și monta pe case izolate din munți a unor panouri fotovoltaice. Sunt case ale unor oameni care n-au avut niciodată curent electric în locuințe, case unde s-au născut și au crescut copii, care au învățat la lumina lumânării.

Misiunea s-a desfășurat în perioada 15 – 17 septembrie, în județul Bistrița. Voluntarii, ingineri, medici, jurnaliști de renume, oameni de omenie, au urmat un traseu spectaculos în care accesul a fost posibil doar cu mașini de teren extrem de bine echipate și conduse de oameni pasionați de asemenea drumeții. Alin Gâmbuluț și-a pus la „bătaie” una dintre cele mai puternice mașini ale sale, un Jeep cu care poate ajunge chiar și în cele mai dificile zone montane. Maria Ispravă are 94 de ani și abia acum în locuința sa din vârf de munte, lumina este asigurată de la bec. Și nu este singurul exemplu de oameni care în anul de grație 2023 își luminează odaia cu gaz lampant, asta tocmai pentru că locuiesc în locuri greu accesibile, în zone montane, acolo unde accesul este aproape imposibil mai ales iarna. Printre voluntari s-a numărat și jurnalista originară din Jibou, Monica Ghiurco, dar și cunoscuta și apreciata jurnalistă Maria Țoghină de la Radio România Actualități.

One Thought to “Alin Gâmbuluț, jibouanul care a urcat în vârf de munte pentru a ajuta români izolați”

  1. […] Jibouanul Alin Gâmbuluț a devenit cunoscut în România nu doar pentru că repară și modifică tot ceea ce înseamnă modele ale producătorului „Jeep”, ci și pentru implicarea în misiuni de salvare și ajutorare a persoanelor rătăcite în munți, acolo unde doar mașinile de teren performante pot ajunge. De această dată, Alin a fost voluntar în misiunea Asociației Energia Inteligentă de a transporta și monta pe case izolate din munți a unor panouri fotovoltaice. Sunt case ale unor oameni care n-au avut niciodată curent electric în locuințe, case unde s-au născut… Citeste mai mult […]

Leave a Comment